loading

DRIVE LIKE MARIA + STORKSKY

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 14.50
Datum
ZA 15 OKT 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Drive Like Maria komt terug! De rockband maakte furore over de hele wereld en op zaterdag 15 oktober mag Vlaardingen Drive Like Maria weer in de armen sluiten als onderdeel van de tour Creator, Preserver, Destroyer van het gelijknamige album én de twee EP’s Creator en Preserver.

DLM_2016_PRESS_1_5000_Kenn_Verstraeten

Drive Like Maria maakte in 2009 een vlammende start met hun debuutalbum Elmwood waarvan de eerste single, I’m On A Train meteen de radio op denderde. De band stond onder andere op Lowlands, SXSW, NXNE in Canada en in het voorprogramma van o.a. AC/DC en ZZ Top. De vlam sloeg opnieuw in de pan met de release van hun gelijknamige plaat Drive Like Maria (2012) waarvan singles als Where The Brokenhearted Go en Boomerang de rockscene van de Benelux deden opschrikken. De band trok zich terug in hun studio in Italie om zich te storten op het maken van nieuw materiaal, na succesvolle clubtours in de Benelux en China (2012-2013) en een EP (Howl, 2013).

De driemansformatie, bestaande uit Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Bram van den Berg, overstijgt zichzelf met het dit jaar te verschijnen drieluik ‘Creator, Preserver, Destroyer‘ dat wederom garant staat voor gitaargeweld en eigenzinnige songs. Nitzan Hoffmann: “Het was de eerste keer dat we met z’n drieën het schrijfproces in gingen. Het was voor ons een nog niet verkende manier van interactie maar het leidde uiteindelijke tot een veel duidelijkere, eigen sound.”

De kern van het album is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken en dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit tevoren bundelt. Eind maart zal het eerste deel van dit cyclische proces door het label Caroline worden uitgebracht in de vorm van de EP Creator. Later dit jaar gevolgd door Preserver en het volledige album: Creator, Preserver, Destroyer.

Support: Storksky
Live een ontzettend krachtig duo en op cd gewoon intens fijn. Je zou deze enthousiaste rockers kunnen vergelijken met Muse en QOTSA, maar zij zijn vooral zichzelf. Ze openden Pinkpop dit jaar en zijn niet van plan om het daarbij te laten zitten. Verwacht catchy gitaarrifjes, stuwende drums en heerlijke falsetto vocalen. En ja, het masker hoort erbij.

Storksky 01 051014 (c) Linda Koolen

 

Korting pakken? Kijk dan even hier voor meer info.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event