loading

DRIVE LIKE MARIA

Informatie Collapse

Voorverkoop
10,00
Deur
12,00
Datum
ZA 3 NOV 2012
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen

De afgelopen maanden stonden voor de Nederlands-Belgische rockband Drive Like Maria in het teken van touren, touren en nog eens touren. Wie echter denkt dat deze muzikale krachtpatsers uitgeput beginnen te raken, heeft het faliekant mis. Vanaf september touren ze het land door met de Baby Seals & Rattlesnakes tour!

Tijdens deze tour zullen de dame en heren onder meer nummers van hun nieuwe album ten gehore brengen. Op deze tweede plaat, die – vol met gebroken harten, verlaten woestijnen, zwarte paarden en eerste blowjobs – zowel qua thematiek als muziek een stapje verder gaat dan het veelgeprezen debuutalbum ‘Elmwood’ slaat de band keihard terug.

Anno 2012 kent Drive Like Maria twee kanten. We horen het vertrouwde monster dat in 2009 de muziekwereld binnen denderde met de single I’m On A Train, maar ook een band op zoek naar verdieping en de volgende stap. Zo verwelkomt Drive Like Maria een nieuw bandlid in de vorm van Bram van den Berg, voormalig drummer van Krezip. Daarmee groeit Drive Like Maria uit tot een volwaardige band die verder bestaat uit zanger/gitarist Bjorn Awouters, gitariste Nitzan Hoffmann en bassist Robin van Saaze.

Maar betekent het extra bandlid ook dat er ruimte is bijgekomen voor nog meer lawaai? Ja en nee. Net als op Elmwood kun je niet om de typische Drive Like Maria-gitaarrock heen, maar ook subtiliteit en ‘echte liedjes’ ontbreken niet. In de vorm van Bury My Heart In The Desert en On The Road, inclusief zachtjes huilende gitaar, staan er zelfs twee ballads op de plaat. Nog meer verleiding schuilt in Howl, een duet met femme fatale Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers. ‘Don’t ask too much too soon, I will be breaking your heart in the afternoon’ zucht de Belgische samen met Awouters. Het tekent de mindstate van Drive Like Maria anno 2012. Sexy en op zijn tijd introvert, maar nog steeds meedogenloos wanneer nodig.

Op 3 november is het geheel live te bewonderen in De Kroepoekfabriek. Mis dit niet en luister en huiver.

Een leuke update!
Drive Like Maria brengt zangeressen mee de zalen in! De band heeft een project opgezet om geld in te zamelen voor de Keep a Breast foundation. Bij ons op het podium komt zangeres Kelly Kockelkoren (Kill Ferelli)!

Bij elk optreden zal een andere Nederlandse of Belgische zangeres de band versterken. Ook wordt van elke versie een live registratie gemaakt! Meteen na de optredens kun je, als je erbij bent natuurlijk, voor vijf euro een unieke code kopen waarmee je na afloop van de tour op www.drivelikemaria.com alle verschillende versies kunt downloaden. De opbrengst van deze downloads gaat integraal naar de Keep a Breast Foundation (www.keep-a-breast.org).

De volledige lijst zangeressen is ook terug te vinden op www.drivelikemaria.com en op de Facebookpagina van de band.

 

EP-RELEASE MENACER
Volgende event