loading

EZTHETIC | JAZZ IN TOWN

ESTHETISCHE JAZZAVONTURIERS

Informatie Collapse

Voorverkoop
15,00
Deur
17,50
Datum
ZO 16 APR 2023
Open
14:30
Start
15:00
Verwacht Einde
Genre
Blues & Jazz
Jazz In Town
Tickets kopen

Ezthetic. Met de zinderende ‘z’ van jazz. Zet je schrap voor het slagvaardige schoonheidsideaal van de Nederlandse drummer en componist Jens Meijer. Eigentijdse jazz op de kruiswegen van jazzrock, vrije improvisatie en lyrische melodiekunst. Op zondag 16 april betreden ze het podium van De Kroepoekfabriek.

Met zijn hemelbestormende jazzkwartet Ezthetic gooit Meijer onbevreesd al zijn wapens in de strijd. Opwindende ritmes die je hart sneller doen kloppen, meeslepende melodieën om nooit meer te vergeten en harmonieën die magische verbonden smeden. De energie van de grote stad stroomt door zijn vitale, genre-overstijgende jazzavonturen.

Tijdens en na zijn studie aan Codarts Rotterdam pakte Meijer meteen door. Veel spelen en nog meer luisteren. Meijer ging aan de slag bij Nationaal Jeugd Jazz Orkest, het Codarts International Ensemble, het Loek van den Berg Quintet en hij speelde onder anderen met Benjamin Herman, Dick de Graaf en Reinier Baas.

Zijn vele vlieguren als veelzijdig drummer betalen zich uit. Meijer werkt maar liefst aan drie albums. Samen met jazzcollega’s Stefan Lievestro (contrabas), Jesse Schilderink (saxofoon) en Olivier van Niekerk (gitaar) brengt Meijer een plaat uit met verhalende improvisaties. Daarnaast verdeelt Meijer de stuwende grooves in de Peter Somuah Group. Deze prijswinnende, Rotterdamse band rondom de Ghanese trompettist Peter Somuah debuteert met het album Outer Space: daverende jazz vol Ghanese folkinvloeden, funk en afrobeat.

Met zijn kwartet Ezthetic treedt Meijer voor het eerst als bandleider naar voren. Een jazzdroom komt uit. Hij weet zich omringd door drie ideale sparringpartners. De onstuitbare speelenergie van tenorsaxofonist Jesse Schilderink en bassist Stef Joosten wordt gekoppeld aan de gelaagde gitaarfantasieën van Prashant Samlal.  Op het gelijknamige debuutalbum Ezthetic voert Meijer de luisteraar langs verschillende landschappen. Van de wervelende hectiek van de grootstad naar de serene stilte van de natuur. Opzwepende muziek vol dwarse dynamiek en sfeervolle, bespiegelende momenten. De rijke klankkleuren van de Scandinavische jazz zijn een continue inspiratiebron. Speciale gast op het album is toetsenist Harmen Fraanje wiens lyrische jazzesthetiek een perfecte match vormt. Slagman Jens Meijer haalt uit, met alle honken bezet. Laat je overrompelen door de grand slam van Ezthetic.

Over Jazz in Town
Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

Informatie

Voorverkoop
15,00
Deur
17,50
Datum
ZO 16 APR 2023
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
14:30
Start
15:00
Genre
Blues & Jazz
Jazz In Town
Tickets kopen

THE COLD STARES (USA) + VAN TASTIK
Volgende event