loading

FOKKO

KARIN HEEFT GEEN CORONA

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
11.50
Datum
VR 22 OKT 2021
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen

Lekker meebrallen met vrolijke doch wild om zich heen schoppende nederpunk. Dat kan je met Fokko op 22 oktober in De KF!

De single ‘Karin heeft geen corona’ hoorde je al veel op bijvoorbeeld de radio bij Kink. De branie spat van die track af, waarin de band in iets meer dan een minuut concludeert dat Karin graag in d’r onesie op de bank chillt en pretendeert corona te hebben. De track ligt in het verlengde van Fokko’s debuut Stadaarnietzodoeiets uit 2019: pakkend, eigen en ‘in your face’. Een beetje zoals Weezer of Heideroosjes bijvoorbeeld, maar vooral heel erg Fokko!

Fokko Mellema is een ietwat gefrustreerde dertiger die besloot de gitaar op te pakken. Schrijven doet hij al sinds groep 7 en maakte serieus werk van zijn muzikale ambities op zijn zeventiende bij punkrockband Jeremy’s als gitarist en songwriter. Na een TMF Award en shows op Lowlands en Zwarte Cross gooide hij het over een andere goed met Want Want. Hij naam de zang voor zijn rekening en deed alles in het Nederlands. Later is Mellema onder zijn eigen naam gaan touren langs huiskames en er volgen drie EP’s. Uiteindelijk kriebelt het betere gitaarwerk toch weer en komt Fokko op de proppen met Stadaarnietzodoiets in 2019. Producer Guido Aalbers en een nieuwe band helpen de nieuwe sound te vormen. De eerste culthit volgt al snel: ‘Goeroe’ met Aafke Romeijn wordt gedraaid op Kink en 3FM. Fokko speelt de popronde plat en er volgen meer singles, met ‘Karin heeft geen corona’ als meest recente wapenfeit.

Bezetting
Zang en gitaar: Fokko Mellema
Drums: Gelke Boontje
Bas: Sebastian Bruinewoud
Gitaar: Jurro Brouwers

 

 

Line-up

Collapse
FOKKO
FOKKO

Nederpunk met branie rondom zanger Fokko Mellema: een ietwat gefrustreerde dertiger met een liefde voor gitaren en rake teksten met een knipoog.

THIN WHITE DUKE: TRIBUTE TO DAVID BOWIE
Vorige event
SCARLET STORIES + GOLDEN CAVES
Volgende event