loading

FOKKO

KARIN HEEFT GEEN CORONA

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.00
Datum
VR 22 OKT 2021
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Lekker meebrallen met vrolijke doch wild om zich heen schoppende nederpunk. Dat kan je met Fokko op 22 oktober in De KF! De avond zal ook in het teken staan van de ‘Gebakje’-release. De nieuwe track zal op namelijk op de showdatum uitkomen!

De single ‘Karin heeft geen corona’ hoorde je al veel op bijvoorbeeld de radio bij Kink. De branie spat van die track af, waarin de band in iets meer dan een minuut concludeert dat Karin graag in d’r onesie op de bank chillt en pretendeert corona te hebben. De track ligt in het verlengde van Fokko’s debuut Stadaarnietzodoeiets uit 2019: pakkend, eigen en ‘in your face’. Een beetje zoals Weezer of Heideroosjes bijvoorbeeld, maar vooral heel erg Fokko!

Fokko Mellema is een ietwat gefrustreerde dertiger die besloot de gitaar op te pakken. Schrijven doet hij al sinds groep 7 en maakte serieus werk van zijn muzikale ambities op zijn zeventiende bij punkrockband Jeremy’s als gitarist en songwriter. Na een TMF Award en shows op Lowlands en Zwarte Cross gooide hij het over een andere goed met Want Want. Hij naam de zang voor zijn rekening en deed alles in het Nederlands. Later is Mellema onder zijn eigen naam gaan touren langs huiskames en er volgen drie EP’s. Uiteindelijk kriebelt het betere gitaarwerk toch weer en komt Fokko op de proppen met Stadaarnietzodoiets in 2019. Producer Guido Aalbers en een nieuwe band helpen de nieuwe sound te vormen. De eerste culthit volgt al snel: ‘Goeroe’ met Aafke Romeijn wordt gedraaid op Kink en 3FM. Fokko speelt de popronde plat en er volgen meer singles, met ‘Karin heeft geen corona’ als meest recente wapenfeit.

Bezetting
Zang en gitaar: Fokko Mellema
Drums: Gelke Boontje
Bas: Sebastian Bruinewoud
Gitaar: Jurro Brouwers

Mikki Wood

Mikki Wood is een driekoppige punk/garage band uit Amsterdam. Muziek beïnvloed door bands als The Clash, Rancid en Beatsteaks. De band heeft een grote liefde voor de DIY ethiek en brengt alle muziek uit op hun eigen label.

2019 trapten ze af met de 7-inch single A Johnny is A-Comin’ / Burning Heart. Er volgden shows in het voorprogramma van The Briefs, Green Lizard & Rudeboy. En waren meerdere online releases van singles vol rauwe energie. In 2020 namen zij een live-sessie op, genaamd
‘The Shack Session’. Een korte film opgenomen in een oude loods.

2022 is het jaar waarin de debuutplaat van de garagerockers zal verschijnen.

“Pakkende, punky meezingers die je een glimlach op het gezicht brengen” – NMTHYPE

LET OP! Wij controleren onze bezoekers op een geldige QR-code aan de deur. Houd hier rekening mee wanneer je je ticket aanschaft. Verder verandert er niets aan je avond uit. Veel plezier alvast!

 

 

Line-up

Collapse
FOKKO
FOKKO

Nederpunk met branie rondom zanger Fokko Mellema: een ietwat gefrustreerde dertiger met een liefde voor gitaren en rake teksten met een knipoog.

Collapse
Mikki Wood
Mikki Wood

Mikki Wood is een driedelige punk/garage band uit Amsterdam. Live brengen ze een show boordevol energie, strakke ritmes en knallende melodieën. Met een sterke DIY-mentaliteit zijn de heren hard bezig om zalen en harten te veroveren. Hun concertagenda is dan ook al goed gevuld en zo komen ze ook naar De KF!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event