loading

FRESKU

ICONISCHE RAPPER TERUG IN DE KF!

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 18.00
Deur
€ 19.50
Datum
VR 12 MEI 2023
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

Vrijdag 12 mei speelt Fresku in De Kroepoekfabriek! De Eindhovenaar heeft met albums als ‘Maskerade’, ‘Nooit Meer Terug’ en ‘In De Lucht’ aardig wat klassiekers op zijn naam staan. Acht jaar geleden stond hij voor het eerst in De KF. Dat was een iconische avond! Daarom kijken wij ook extra uit naar 12 mei. 

Fresku

Eerst wil hij zanger worden. Daarna droomt hij van carrières als boekenschrijver, tekenaar en acteur – allemaal nog voor hij de middelbare school heeft afgerond. Het moge duidelijk zijn: al op jonge leeftijd weet Roy Michael Reymound (Eindhoven, 26 oktober 1986) dat hij niets voelt voor een gewone kantoorbaan. Hij wil zelf creëren. Maar nooit ziet hij een dergelijke loopbaan als een reële toekomstmogelijkheid.

Als hij op zijn veertiende begint te rappen, is dat dan ook voornamelijk voor de grap. Maar stukje bij beetje wordt hij serieuzer, en op zijn twintigste vormt hij met Karimineel de groep Zwarte Schapen. Ondertussen maakt Fresku met enkele vrienden – onder meer regisseur Teemong – ook steeds vaker persiflerende filmpjes die hij op internet zet. En uiteindelijk volgt, eind 2008, op beide gebieden de doorbraak. Enerzijds wordt de meligheid van het typetje Gino Pietermaai door honderdduizenden mensen omarmd, anderzijds zetten de openhartige nummers ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’ Fresku meteen op de kaart als een unieke, persoonlijke rapper. Die combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt Fresku’s werk.

In oktober 2021 bracht hij zijn album “In de lucht” uit, in 2022 was hij geselecteerd als Ambassadeur van de Vrijheid en mocht mee in de helicopter tijdens 5 mei. Eind 2022 bracht hij het nummer ‘Adem’ uit met Maan voor wie hij ook het voorprogramma verzorgde in een uitverkochte ZiggoDome.

 

Line-up

Collapse
Fresku
Fresku

Fresku staat bekend als een unieke, persoonlijke rapper. Die combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt Fresku’s werk. In oktober 2021 bracht hij zijn album “In de lucht” uit, in 2022 was hij geselecteerd als Ambassadeur van de Vrijheid en mocht mee in de helicopter tijdens 5 mei. Eind 2022 bracht hij het nummer ‘Adem’ uit met Maan voor wie hij ook het voorprogramma verzorgde in een uitverkochte ZiggoDome.

Collapse
Nobinh
Nobinh

"Rauw. stijlvol en eerlijk" Vietnamese rapper Nobinh brengt een mooie balans tussen levendige uplifting muziek en motiverende songwriting. Hij biedt veel positiviteit aan de groeiende alternatieve hiphopscene. Zoals Nobinh zelf zegt: Muziek is simpelweg een van de middelen voor mij om mijn einddoel te bereiken, namelijk: mensen helpen glimlachen en ze door hun dag heen helpen.

WOUTER HAMEL | JAZZ IN TOWN
Vorige event
COPPERHEAD COUNTY + NICK DITTMEIER AND THE SAWDUSTERS
Volgende event