loading
Uit-
verkocht

FRESKU [UITVERKOCHT]

Informatie Collapse

Voorverkoop
11,00
Deur
13,00
Datum
ZA 7 NOV 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Stop met al je bezigheden en pak je agenda, want zaterdag 7 november staat Fresku in De Kroepoekfabriek. Fresku behoort tot de top van de Nederlandse hiphop en stond onder meer al op Lowlands, bij De Wereld Draait Door en ontving nominaties voor de 3voor12 en 3FM Awards

Als kind wil hij eerst zanger worden. Daarna droomt hij van carrières als boekenschrijver, tekenaar en acteur. Het moge duidelijk zijn: al op jonge leeftijd weet Roy Michael Reymound (Eindhoven, 26 oktober 1986) dat hij niets voelt voor een gewone kantoorbaan. Hij wil verhalen vertellen. Maar nooit ziet hij een dergelijke loopbaan als een reële toekomstmogelijkheid. Als hij op zijn veertiende begint te rappen, is dat dan ook voornamelijk voor de grap. Maar stukje bij beetje wordt hij steeds serieuzer, en op zijn twintigste vormt hij met Karimineel de groep Zwarte Schapen. Ondertussen maakt Fresku met enkele vrienden onder meer regisseur Teemong ook steeds vaker persiflerende filmpjes die hij op internet zet. En uiteindelijk volgt, eind 2008, op beide gebieden de doorbraak. Enerzijds wordt de meligheid van het typetje Gino Pietermaai door honderdduizenden mensen omarmd, anderzijds zetten de openhartige nummers Kees en Twijfel Fresku meteen op de kaart als een unieke, persoonlijke rapper.

 

Die combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt zijn werk. Als in 2009 debuutalbum Fresku verschijnt, wordt dit onderstreept: de eerste single ‘Ik ben hier’ gaat bijvoorbeeld over Fresku’s moeilijke jeugd en al zijn onzekerheden, terwijl de video Kutkop juist een humoristische, grofgebekte Fresku toont. Beide nummers hebben echter ook iets gemeen: ze slaan aan bij een groot publiek. In een klap behoort Fresku tot de top van de Nederlandse hiphop. Zelf omschrijft hij de tijd sinds zijn doorbraak als een droomvlucht. Want niet alleen wordt het debuut een succes, ook volgen er workshops, optredens bij De Wereld Draait Door en Lowlands, diverse State Awards, nominaties voor een 3voor12 Award en 3FM Awards en een officieel debuut als acteur in de bioscoopfilm ‘New Kids Nitro’. Door dit alles vergeten we misschien wel het allerbelangrijkste: twee jaar lang geeft Fresku vrijwel onafgebroken shows in Nederland, België en zelfs Curaçao.

Volgens mij hoeven we niet veel meer over Fresku te vertellen… schrijf 7 november maar gewoon gelijk in je agenda!

 

Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant. Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event