loading

GERSON MAIN & ’t FANFARE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 16.50
Deur
€ 18.50
Datum
ZA 13 FEB 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op 13 februari betreden Gerson Main & ’t Fanfare het podium van De KF. Een groot deel van Nederland leerde Gerson kennen tijdens zijn deelname aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Dankzij zijn eigenwijze vertolking van het levenslied in de vorm van Caribische country en dansbare poëzie én natuurlijk zijn bontmuts (oh dié Gerson, juist ja!) zal je Gerson niet zomaar vergeten!

Gerson Main is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse festival- en clubcircuit. Als gitarist tourde Gerson al mee met diverse hiphopacts als Dio, Typhoon, Lange Frans, Jayh en Akwasi, waar hij de gitaarpartijen van verscheidene hits als Mooie dag en Dorst speelde. Gerson houdt er een eigenwijze vertolking van het levenslied op na, die het midden houdt tussen Caribische country en dansbare poëzie. In die hoeken zou je moeten denken wil je Gerson z’n muziek omschrijven. Beter zou je jezelf misschien kunnen afvragen of je dit wel moet willen.

Gerson deed het afgelopen seizoen mee aan De Beste Singer-Songwriter Van Nederland en behaalde daarin een finaleplek. Met zijn opvallende verschijning en dichterlijke benadering van verhaaltjes vertellen op vaak ook nog eens behoorlijk dansbare muziek, was hij een frisse en waardevolle vondst voor het programma. Hij was een van de weinige kandidaten die Giel Beelen en zijn jury niet aan het huilen bracht maar liet lachen. Wat een verademing.

Na De Beste Singer-Songwriter bracht Gerson zijn eerste single Ik weet niet hoe uit. Inderdaad, een cover van good old Bennie Neyman, wie had dat gedacht. De tweede single Deejay is net uit en zal verschijnen op z’n debuutalbum De Slechtste Singer-Songwriter van Nederland die in januari de wijde wereld in wordt geslingerd. Zijn originele en niet zelden hilarische nummers zijn nu zijn wapens in de strijd om heel Nederland te veroveren. Hij mag dan zo hier en daar een beetje onvoorspelbaar zijn, maar één ding is zeker: die muts heeft ‘ie op. Oh, en wie van goede, pakkende liedjes met een lach en wie weet ook een traan houdt, is De Kroepoekfabriek sowieso dé plek op 13 februari. Dan staat Gerson namelijk, met voltallige band, op het podium van De KF.
Hieronder alvast een tipje van de sluier, nou ja, bontmuts:

SUPPORT: RUBEN ANNINK
De 17-jarige Ruben Annink begon als straatmuzikant in Haarlem, maar ook hij schopte het tot de finale van De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Met zijn nummer Break My Heart maakte hij indruk op de jury en het publiek. Hij werkte samen met Ali B voor het nummer Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn en inmiddels heeft hij zelfs al een platencontract.


Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant. Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event