loading

GREEN LIZARD

Informatie Collapse

Voorverkoop
10,00
Deur
12,00
Datum
VR 4 APR 2014
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Green Lizard was even weg, maar is weer terug. En gaat gewoon verder waar vier geleden werd gestopt. Op vrijdag 4 april staan de rockers in De Kroepoekfabriek.

Toen Green Lizard in 2008 uiteenviel kwam er voor frontman Remi Tjon Ajong een eind aan een periode die zijn puberteit en adolescentie kleurde. In 1994 had hij de band met zijn twee broers opgericht. Met broer Brian bleef hij muziek maken en inmiddels hebben de twee een groep mensen om zich heen, die het naar eigen zeggen verdient om onder de naam Green Lizard te opereren. De nummers voor een nieuw album zijn inmiddels geschreven. “Dit is zeker geen reünie”, zegt Remi Tjon Ajong. “We gaan gewoon verder waar we vier jaar geleden gebleven waren. Het gevoel is helemaal terug. Alles moest kloppen; er moest een creatieve vonk zijn en er moest spelplezier zijn. Met deze groep mensen is dat gelukt.”

Green Lizard zal hetzelfde muzikale pad bewandelen waar de band zijn tocht twintig jaar geleden op begon. “Ik ben nou eenmaal een rocker en hou van gitaren. Bij computers ligt mijn interesse niet. Maar wie weet kan dat veranderen.” Green Lizard toerde in het verleden geregeld door Europa en Amerika. En natuurlijk was de band een vaste waarde in het Nederlande clubcircuit. Maar is het nog op te brengen om opnieuw te beginnen en je zaterdagavond in een afgelegen popzaal door te brengen met een maaltijd van de lokale afhaal Chinees? Remi: “Zo kijk ik er helemaal niet naar. We zijn gewoon bezig met toffe muziek maken. Eerst moet het album af.” En ook grotere ambities blijven vooralsnog even uit: “We moeten helemaal niks. Toeren door Amerika heb ik al eens gedaan. Mijn enige doel is om zo goed mogelijk de muziek te maken waar ik zelf achter sta. Uiteindelijk is optreden de laatste stap. Dan kun je eindelijk zien of alles ook klopt met publiek er bij.”

Als eerste werd in oktober de single ‘Junior’ gelanceerd om te laten zien dat de band het schrijven van nummers niet is verleerd. Meteen daarop kwam de ‘Hello, Goodbye’-tour met Face Tomorrow, door acht grote zalen in Nederland. De tour was meer dan een succes; volle zalen, blije gezichten en een band die langzaam weer in topvorm komt. Want op het podium daar moet het gebeuren.

2014 moet het jaar van Green Lizard worden. Een nieuwe plaat, nieuwe optredens en nieuwe fans. De mannen hebben er zin in! Klinkt als? Nou, vooral als Green Lizard, maar met een duidelijke link met grote grunge- en rockbands als Soundgarden, Alice in Chains en Nirvana.

All Comes Down
Het voorprogramma is in goede handen bij All Comes Down. Het afgelopen jaar hebben deze dame en heren niets anders gedaan dan spelen, spelen, spelen. En dat heeft zich uitbetaald, de band is in de finale van de Grote van Prijs van Rotterdam terecht gekomen. All Comes Down weet een mooie mix te maken tussen rock en stoner. Wat kan je verwachten? Een partij stevige riffs met meeslepende zang. Daarbij is de band is hoorbaar beïnvloed door bands als Queens of the Stoneage, Audioslave en Soundgarden.

Helaas hebben we te maken met een technische storing. Daardoor is er het tijdelijk niet mogelijk om via de website kaartjes te kopen met online 50% Rabo-korting. Tot die tijd is het uiteraard wel mogelijk om gebruik te maken van de korting. Wil je kaartjes kopen met 50% Rabo-korting? Mail dan naar: [email protected]

Onze excuses voor het ongemak; we proberen dit mankement zo snel mogelijk op te lossen, zodat alles gewoon weer werkt…

Maak je gebruik van de 50% Rabo-korting? Neem je pinpas mee naar het concert van Green Lizard, want er kan om gevraagd worden.

MOLLY PARDEN OP HET STADSSTRAND
Volgende event