loading
Uit-
verkocht

GRUPPO SPORTIVO (UITVERKOCHT)

Informatie Collapse

Voorverkoop
15,00
Deur
nvt
Datum
VR 13 DEC 2013
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen

DEZE SHOW IS UITVERKOCHT

De Haagse popband Gruppo Sportivo geeft op vrijdag 13 december een afscheidsconcert in De Kroepoekfabriek. Na een jaloersmakend veelzijdige carrière gaat de stekker eruit. Tijdens hun afscheidstour, die gelukkig ook Vlaardingen aan doet, laten zij voor de laatste keer hun tijdloze songs horen. Dé kans om deze band voor de eerste dan wel laatste keer van dichtbij live te zien…

Hilarisch, vermakelijk en eigenzinnig. Zomaar wat woorden die van toepassing zijn op de muziek van Gruppo Sportivo. De Haagse band die sinds de jaren ’70 lastig meer is weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Het begint in 1976, wanneer Hans Vandenburg tijdens een feestje gevraagd voor een band. Max Mollinger en Peter Calicher spelen hier ook in. Het duurt niet al te lang voordat Gruppo Sportivo de muzikale top bereikt met hits als Rock ’n Roll, Hey Girl en Disco Really Made It. De albums 10 Mistakes en Back to ’78 worden gekenmerkt door een combinatie van catchy popsongs, humor en zelfrelativering en vliegen als broodjes over de toonbank. De ‘Gruppomania’ is een feit.

Na een tijd van stilte, komt in 2000 het complete repertoire opnieuw uit op CD en is de band weer veelvuldig te horen en te zien. Maar het einde is in zicht… De afscheidstournee betekent nog niet het einde van de groep, zegt zanger Hans Vandenburg. Zo wil de band nog een nieuw album opnemen, maar is het nog niet duidelijk wanneer en hoe. Voorlopig is de afscheidstour, waaronder het concert op vrijdag 13 december in De Kroepoekfabriek, toch echt de laatste kans om Gruppo Sportivo in levende lijven te horen en te bewonderen… Mis het niet!

Jankobus Seunnenga
Het voorprogramma is in handen van Jankobus Suennenga, van origin een echte oerpunker. Hij speelde in bands zoals Kobus gaat naar Appelscha en Pigmeat. Tegenwoordig is hij solo te bewonderen op het podium. De punker in Jankobus heeft ondertussen plaats gemaakt voor iemand die gaat voor literaire en menselijke verdieping. Die dit jaar jaar bijvoorbeeld een cd presenteerde met gedichten van Louis Couperus in een muzikaal jasje. Live brengt Jankobus Seunnenga, naast gedichten van Couperus, ook andere gedichten en liederen ten gehore, waarbij hij moeiteloos switcht tussen ernst en plezier.

Helaas hebben we te maken met een technische storing. Daardoor is er het tijdelijk niet mogelijk om via de website kaartjes te kopen met online 50% Rabo-korting. Tot die tijd is het uiteraard wel mogelijk om gebruik te maken van de korting. Wil je kaartjes kopen met 50% Rabo-korting? Mail dan naar: [email protected]

Onze excuses voor het ongemak; we proberen dit mankement zo snel mogelijk op te lossen, zodat alles gewoon weer werkt…

Maak je gebruik van de 50% Rabo-korting? Neem je pinpas mee naar het concert van Gruppo Sportivo, er kan om gevraagd worden.

BLIKOPENER: NIKO + RIXLE BLUE
Volgende event