loading

HABITANTS + OUR OCEANS

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 9.50
Deur
€ 11.50
Datum
VR 7 FEB 2020
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Indierock/ alternatief
Metal
Nederlands
Pop
Rock
Singer- songwriter
Tickets kopen

Vrijdag 7 februari hebben we twee meer dan te gekke artiesten op het programma. Het kersverse Habitants bestaat uit leden van o.a. The Gathering en Rosemary & Garlic en zoekt het in de dreampop, shoegaze en dark wave. Our Oceans mixt post-rock, shoegaze en progrock. Houd je van een beetje dromerig, dan ben je aan het juiste adres.

HABITANTS

Habitants werd opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten en in 2016 verscheen de eerste track, ‘Meraki’. Die release vormde het startschot van een crowdfundingscampagne waarbij fans uit meer dan veertig landen in slechts enkele dagen het geld bij elkaar brachten voor een debuutalbum. ‘One Self’ verscheen in oktober 2018 en ontving lovende recensies uit de hele wereld.

Op het album vindt men een mix van (alternatieve) dreampop, shoegaze en dark wave: een beetje donker, dromerig en een beetje retro dankzij de 80’s sound. Denk bij dat laatste aan bijvoorbeeld Slowdive. Zangeres Anne van den Hogen (Rosemary & Garlic) laat hier duidelijk horen dat haar zang heel goed past bij de melancholische en donkere sferen die we gewend zijn van The Gathering. Habitants laat je verdwalen in nieuwe werelden, dankzij de gitaargedreven soundscapes en dromerige zang.

De band bestaat verder uit gitariste/pianiste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie (Drive by Wire).

Persquotes over LP ‘One Self’:
> “Habitants managed to deliver a very powerful and emotional debut.” – Ultimate Guitar (USA)
> “Van een ongekende, pakkende en diepgravende schoonheid. Een droomdebuut!” – Subjectivisten (NL)
> “One Self is er een om stil van te worden.” – Metalfan.nl (NL)
> “One Self is an honest, heartbreaking beautiful work in both letters and composition” – Rockaxis (Chile)
> “Magnifique!” – L’Indépendant (F)

Our Oceans

Met een achergrond in voornamelijk de progrock weet Our Oceans heel goed wat ze doet. De invloeden daaruit worden vermengd met soundscapes, lange opbouw, melancholie, gitaarriffs en doordringende drumpartijen. In combinatie met de melodieuze zanglijnen zoekt Our Oceans continu naar de climax, zonder de dromerigheid uit het oog te verliezen.

De Nederlandse formatie bestaat uit Tymon Kruidenier (Cynix, Exivious), Robien Zielhorst (Cynic, metalband Onegodless) en Yuma van Eekelen (Pestilence). Hun debuut verscheen in 2015, na een succesvolle crowdfundingcampagne en werd goed ontvangen door fans én critici. Een tweede langspeler is in de maak: ‘While Time Disappears’.

Informatie

Voorverkoop
€ 9.50
Deur
€ 11.50
Datum
VR 7 FEB 2020
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Indierock/ alternatief
Metal
Nederlands
Pop
Rock
Singer- songwriter
Tickets kopen
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event