loading

HALLO VENRAY

Informatie Collapse

Voorverkoop
10,00
Deur
12,00
Datum
VR 9 MEI 2014
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Zet vrijdag 9 mei alvast in de agenda, want dan speelt Hallo Venray het dak van De Kroepoekfabriek eraf. Dit ter ere van de nieuwe plaat Show, met een beetje experiment maar ook als vanouds zijn invloeden van Neil Young, Velvet Underground, The Beatles en aanverwanten.

Hallo Venray heeft in het voorjaar van 2013 haar dertiende album – Show – opgenomen. Show is de opvolger van Leather on my soul uit 2008.

Het thema van de nieuwe plaat is het getal zeven: de zeven dagen en de zeven nachten in de week; na zeven jaar heb je al je cellen vernieuwd; zeven is het getal van de eeuwigheid. Het laatste nummer op de plaat sluit als een cirkel naadloos aan op het eerste nummer. Op 15 maart 2014 komt de plaat op vinyl en cd uit via Excelsior Recordings en dit voorjaar staat er een tour op het programma in Nederland, die – yeah – gelukkig ook het Vlaardingse aan doet.

Hallo Venray is: Henk Koorn op gitaar en zang, Peter Konings op bas en Henk Jonkers op drums. Als vanouds zijn de invloeden van Neil Young, Velvet Underground en The Beatles terug te horen. Sinds de band in deze vorm bestaat wordt echter het experiment ook zeker niet geschuwd en dat hoor je op Show. Met het gebruik van dynamiek, vernieuwingsdrang, vakmanschap, maar toch pakkende songs, hebben de heren met Show een nieuw meesterwerk afgeleverd. Neem alleen al een nummer als Bob Dylan Lyrics, dat zich niet laat vangen in reguliere poptermen. Gewoon zelf komen kijken en luisteren dus…

Pim & Sander’s Garage Explosion
Het is voor de fans van dit excentrieke duo even een tijdje stil geweest, maar de heren hebben de afgelopen maanden heel wat uitgespookt in hun hooiberg. Na een paar maanden uitrusten op Curacao hebben deze twee ex-bandleden van Senor Sandor de koppen weer bij elkaar gestoken en de hits vlogen als warme broodjes over de toonbank. Sander den Besten, zanger en guitarist in Pim & Sander’s Garage Explosion staat bekend om zijn energieke live performance en catchy riffs. Ritmegod Pim Kipp slaat gemiddeld drie setjes drumstokken kapot maar heeft daar geen boodschap aan. Hij wil ‘de beat voelen’, zoals hij dat altijd mooi verwoordt. Het genre typeert zich in onvindbare live opnames, tapes of Facebook pagina’s; je zult deze heren alleen live kunnen horen. Twijfelaars kunnen beter thuisblijven, de echte liefhebber weet immers wat hen te wachten staat!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event