loading

HIDEOUS

VLAAMSE SUPERGROEP MET LEDEN VAN RAMKOT EN RHEA

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 13.00
Deur
€ 15.00
Datum
ZA 4 NOV 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Alternative & indie
Metal & rock
Tickets kopen

Op zaterdag 4 november komt Hideous naar De Kroepoekfabriek. Een Vlaamse supergroep met leden van Ramkot, RHEA en Romeo Elvis. Afgelopen zomer op Rock Werchter, in het najaar bij ons in de zaal!

Hideous

Deze Vlaamse supergroep met leden van Ramkot, RHEA en Romeo Elvis maakt moshpit-waardige gitaarrock, of zoals ze zelf zeggen: ‘ramrock’. Toen Guillaume Lamont (RHEA) Tim Leyman (Ramkot) belde om een band te beginnen, was er eigenlijk geen twijfel mogelijk. Na een avondje op café om alles te bespreken, was Hideous geboren. De jonge en frisse band brengt rockmuziek geïnspireerd door de ruigheid van de jaren ‘90. Hideous heeft al shows in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk achter de rug. In april openden ze voor Black Box Revelation in een uitverkochte Ancienne Belgique en afgelopen zomer stonden ze onder andere op Rock Werchter.

De Gentenaren volgen de smerige slipstream van bands als Royal Blood en Wolfmother. Met een plek op de Main Stage van Rock Werchter 2023 als een van de aangename gevolgen. Tijdens een sabbatjaar van de band schaart gitarist Guillaume Lamont zich aan de zijde van Tim Leyman, zijn collega bij het eveneens luide en Gentse Ramkot. De finalisten van De Nieuwe Lichting 2021 maken naar eigen zeggen ‘ramrock’. Een nieuw begrip dat geen verdere uitleg behoeft. De optelsom van Lamont en Leyman is Hideous: een rockmonster dat ontstaat tijdens een zatte nacht in een muziekclub in Gent dat een mooie weerspiegeling is van de voorkeuren van beide stichters: loeiharde gitaarmuziek voor moshpits.

Zoals een recensent verwoordde: “Twee weken. Zo lang bestaan ze al. En met slechts één single wisten we al: hier zit iets in. Dit is een band waar we grote dingen van verwachten.” Hideous brengt overtuigende rock met een eigentijds en gevarieerd randje. Hun eerste shows worden nu al legendarisch genoemd!

 

Gilmer

Het voorprogramma wordt verzorgd door Rotterdams powerduo Gilmer. Emiel Gilijamse (bas/leadzang) en Lex Folmer (drums/zang) smeden een onstuitbare alliantie en leveren solide, meedogenloze rock. In 2017 kruisten Emiel en Lex elkaars paden in de band Mr Overdrive, toerend door het land en zichzelf naar de finale van ‘de Grote Prijs van Dordt’ werkend. Na het uiteenvallen van die band, bundelden ze hun krachten in 2020 als Gilmer. Na verloop van tijd begon de muziek en de band steeds meer vorm te krijgen, en begonnen serieuze plannen te smeden om een volledige live-act op te zetten. Hun drijvende ambitie: meeslepende, energieke rock creëren die zowel het publiek als de band zelf in vuur en vlam zet. Luister ze alvast via hun Bandcamp.

Line-up

Collapse
HIDEOUS
HIDEOUS

Deze Vlaamse supergroep met leden van Ramkot, RHEA en Romeo Elvis maakt moshpit-waardige gitaarrock, of zoals ze zelf zeggen: 'ramrock'. De jonge en frisse band brengt rockmuziek geïnspireerd door de ruigheid van de jaren ‘90.

Collapse
Gilmer
Gilmer

Het voorprogramma wordt verzorgd door Rotterdams powerduo Gilmer. Emiel Gilijamse (bas/leadzang) en Lex Folmer (drums/zang) smeden een onstuitbare alliantie en leveren solide, meedogenloze rock.

Informatie

Voorverkoop
€ 13.00
Deur
€ 15.00
Datum
ZA 4 NOV 2023
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Alternative & indie
Metal & rock
Tickets kopen

LOS METALLICOS, RENEGADE BANDITS + SKJØR
Volgende event