loading

HOLLIS BROWN (USA)

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 13.00
Deur
€ 15.50
Datum
ZA 28 SEP 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Genre
Rock
Americana
Tickets kopen

De americanaband Hollis Brown uit New York komt met hun nieuwe album en een nieuwe liveshow naar De Kroepoekfabriek als onderdeel van hun Europese tour. Zaterdag 28 september zie je ze live!

HOLLIS BROWN

Queens, New York, kent een rijke muziekgeschiedenis. KISS. The Ramones, RUN-DMC, Simon and Garfunkel, Dee Snider. Perry Farrel en Tony Bennett. Hollis Brown, de groep die op zaterdag 28 september in De KF komt optreden, is ook afkomstig uit Queens. De nieuwe diverse plaat ‘Ozone Park’ is onlangs verschenen en zal tijdens hun Europese tour dus ook in de Vlaardingse zaal te horen zijn.

De band is gevormd door zanger, gitarist Mike Montali en leadgitarist Jonathan Bonilla. Daarnaast is Andrew Zehnal actief als drummer, speelt Adam Bock op de keys en wordt de bass bespeeld door Chris Urriola. Sinds 2013 brengt de formatie muziek uit en heeft Hollis Brown één EP en twee albums gereleased. Verder heeft de groep al op vele plekken in de VS en Europa gespeeld met hun tours.

Hollis Brown is dus een hardwerkende rock ’n roll band, een groep die voldoet aan de legacy van hun thuisstad, met een sound die lijkt op Citizen Cope, Counting Crows, Jackie Green en Jesse Malin. De nieuwe plaat Ozone Park heeft tien tracks met een divers geluid. Het album voelt als een spannende, variërende rit door opwekkende soulnummers als ‘Blood From a Stone’ en ‘Stubborn Man’, de ringende Amerikaanse gitaren tijdens ‘She Don’t Love Me Now’, het funky geluid van ‘Go For It’ en knallende hard rock die te horen is op ‘Bad Mistakes’.

‘Het voelt alsof we echt een van de laatste echt goede Amerikaanse rockbands zijn,’ aldus Montali. ‘Wanneer je rockmuziek speelt is het lastig om niet beschouwd te worden als een retroband of een throwbackband, puur omdat iemand je graag in een hokje wil plaatsen. Altijd word je vergeleken met een andere artiest of band, dat is prima, maar niet altijd. Ik denk dat wij een statement maken dat rockmuziek van tegenwoordig nog steeds net zo goed kan zijn als de acts uit het verleden.’

Informatie

Voorverkoop
€ 13.00
Deur
€ 15.50
Datum
ZA 28 SEP 2019
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
02:00
Genre
Rock
Americana
Tickets kopen

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event