loading

INDIAN ASKIN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 14.50
Datum
VR 8 NOV 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Indian Askin is een ware indierock hitmachine gebleken. Debuut ‘Sea of Ethanol’ resulteerde in een lading uitverkochte shows, een Edison Award en uitmuntende topografische kennis van Nederland, daar ze zo ongeveer overal in Nederland geweest zijn. Met album twee op zak zijn staan ze op vrijdag 8 november in De Kroepoekfabriek.

INDIAN ASKIN

‘Sea of Ethanol’ verscheen zo’n drie jaar geleden. Sindsdien staat het leven van Chino, Jasja, Ferry en Bart op zijn kop: een Edison Award, een constante tour die hen naast alle uithoeken van Nederland ook bracht naar Frankrijk, Engeland, Tsjechië en Duitsland en natuurlijk een dosis inspiratie voor een tweede plaat. Daar alcohol op het eerste album al een prominente rol speelde in de teksten, vindt dat thema ook zijn weg naar naar album nummer twee.

‘Another Round’ is namelijk het eindproduct van hondertwintig shows in slechts negen maanden. Een vriendengroep die elkaar door en door kent, lacht om dezelfde grappen en hondertwintig sterke verhalen op zak heeft, vol slapeloze nachten en alcohol.

Chino:”Waar Sea of Ethanol ophoudt, gaat ‘Another Round’ zonder schaamte verder over dealen met depressies, alcoholisme en verlatingsangst.” “Separation” en “I Feel Something” gaan letterlijk over Chino’s verlatingsangst. ‘On and On’ gaat over alcoholisme. Het nieuwe feestje, het nieuwe biertje, opnieuw en opnieuw.”

De tweede plaat, ‘Another Round’, is veel meer een ‘bandplaat’ geworden dan die eerste. Chino: “Voor het debuut had ik alles zelf opgenomen in het wat crappy Fruity Loops. Nu is het hele album gezamenlijk opgenomen in Ableton en is het een stuk professioneler aangepakt”. Voor Bart is het grootste verschil vooral een rijker en gelaagder geluid. “Doordat we allemaal hebben meegeschreven en gespeeld, klinkt het volwassen, doordacht. Ik werd emotioneel van hoe we klonken toen ik de plaat voor het eerst hoorde.”

Dat komt ook omdat er nu met een producer is samengewerkt. In plaats van een producer die rechtbreit wat er in Fruity Loops er nogal krom uitkwam, is ‘Another Round’ direct goed aangepakt. Jasja: “Tegenwoordig kunnen we elkaar aanvullen. We zijn nu pas écht begonnen met muziek maken.”

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event