loading

JANTJE, SHINE & SLUWE OLLIE | LYRICAL

LYRICAL TERUG MET IJZERSTERKE TALENTEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 15.00
Datum
VR 14 OKT 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

Vrijdag 14 oktober is Lyrical terug én direct met een ijzersterke line-up! Jantje en Shine komen vanaf de hoofdstad naar Vlaardingen om beide een keiharde show te geven. De line-up wordt compleet gemaakt door Sluwe Ollie. Deze local maakt in de regio al jarenlang furore en zijn laatste track ‘Herra’ gaat erg hard.

Jantje

Jantje, echte naam Jan van Overeem, werd geboren op 28 december 1997 in Amsterdam. Hij komt uit Amsterdam en studeert econometrie. Als je Jantje op het eerste oog ziet verwacht je niet dat hij een rapper is. Toch weet hij je, niet alleen flow-technisch maar ook aan de hand van zijn inhoudelijke teksten, omver te blazen. Hij weet zijn mening goed naar voren te brengen en neemt zich zo te zeggen geen blad voor zijn mond. Jantje is eerlijk in zijn muziek. Hij rapt niet over hoeveel geld hij heeft, wat voor dure kleding hij draagt en wat voor snelle auto hij rijdt. Hij vertelt liever over hoe hij na zijn tentamens een pilsje drinkt met zijn vrienden en hoe hij van zijn laatste beetje studiefinanciering leeft.

Al op jonge leeftijd was Jantje bezig met muziek, voornamelijk het Hiphop genre trok hem erg aan. Wat begon als liefde voor entertainment, leidde al snel tot wat serieuzere projecten en uiteindelijk tot het najagen van zijn muzikale droom. In 2019 sloot hij de handen ineen met regisseur Caio Silva, die de rol als manager en creative director van Jantje op zich nam.

In datzelfde jaar kwam de rapper met een klein project genaamd ‘Projectjantje.Zip’. Dit project bestond uit drie liedjes die werden uitgebracht met een bijbehorende videoclip. Ook was hij te zien in een rap-sessie bij FunX. Zijn 101 Barz sessie uit 2020 is inmiddels meer dan 1 miljoen keer bekeken.

In 2020 bracht Jan onder andere zijn single ‘In De Mix’ uit. In 2022 kwam zijn EP Iets Gezelliger uit. 

Shine

Naast zijn carrière op het witte doek die werd bekroond met een Gouden Kalf voor ‘Beste Acteur’ (DE BELOFTE VAN PISA (2019) sleutelt de jonge Amsterdammer al enkele jaren aan zijn eigen muziek. De naam “Shine” gonst al een tijdje in de stad.. Sinds zijn veertiende is Shine een fanatiek schrijver en de afgelopen zes jaar heeft hij zich ontwikkeld tot woordkunstenaar.

Begin december 2021 was de tijd rijp om Shine’s eerste muzikale project genaamd “Mens van Wie” met de wereld te delen. Een EP sterk beïnvloed door de plek waar Shine geboren, getogen en nog steeds woonachtig is: de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt. Een bruisende omgeving waar je stevig in je schoenen moet staan. Toch is een terugkerend thema op de EP twijfel, twijfels die horen bij jong zijn en de zoektocht naar wie je bent. De neiging om iedereen tevreden te houden en de harde realisatie dat dat niet mogelijk is. Deze rode draad zit verweven door de zeven nummers heen. Wat de nummers op de EP daarnaast met elkaar verbindt, is het gebruik van samples uit de in vergetelheid geraakte Nederlandse muziek.

“Shine neemt je mee van zijn gevoelig hart naar Amsterdamse grootspraak en weer terug.”

Sluwe Ollie

Sluwe Ollie is 23 jaar oud en afkomstig uit Schiedam. In 2017 kwam hij samen met ENDS (toendertijd Franc James) de game binnen met tracks als Dun Talkin’ en ”10 keer’. Na lokaal furore te maken en vele shows in het Rotterdamse clubcircuit gedaan te hebben gingen de acts solo verder. Tracks als ‘Rustig Aan’ en ‘Twijfels’ haalden tonnen streams binnen en ook werd de Schiedammer meerdere malen bij FunX uitgenodigd. Zijn nieuwe track ‘Herra’ gaat erg hard, het nummer knalde de Woordenschat-playlist binnen heeft ondertussen zevenhonderdduizend streams (and counting!)

 

Line-up

Collapse
Jantje
Jantje

Als je Jantje op het eerste oog ziet verwacht je niet dat hij een rapper is. Toch weet hij je, niet alleen flow-technisch maar ook aan de hand van zijn inhoudelijke teksten, omver te blazen. Hij weet zijn mening goed naar voren te brengen en neemt zich zo te zeggen geen blad voor zijn mond. Jantje is eerlijk in zijn muziek. Hij rapt niet over hoeveel geld hij heeft, wat voor dure kleding hij draagt en wat voor snelle auto hij rijdt. Hij vertelt liever over hoe hij na zijn tentamens een pilsje drinkt met zijn vrienden en hoe hij van zijn laatste beetje studiefinanciering leeft.

Collapse
Shine
Shine

Sinds zijn veertiende is Shine een fanatiek schrijver en de afgelopen zes jaar heeft hij zich ontwikkeld tot woordkunstenaar. Begin december 2021 was de tijd rijp om Shine’s eerste muzikale project genaamd “Mens van Wie” met de wereld te delen. Een EP sterk beïnvloed door de plek waar Shine geboren, getogen en nog steeds woonachtig is: de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt. Een bruisende omgeving waar je stevig in je schoenen moet staan. Toch is een terugkerend thema op de EP twijfel, twijfels die horen bij jong zijn en de zoektocht naar wie je bent. De neiging om iedereen tevreden te houden en de harde realisatie dat dat niet mogelijk is. Deze rode draad zit verweven door de zeven nummers heen. Wat de nummers op de EP daarnaast met elkaar verbindt, is het gebruik van samples uit de in vergetelheid geraakte Nederlandse muziek.

Collapse
Sluwe Ollie
Sluwe Ollie

Sluwe Ollie is 22 jaar oud en afkomstig uit Schiedam. In 2017 kwam hij samen met ENDS (toendertijd Franc James) de game binnen met tracks als Dun Talkin' en ''10 keer'. Na lokaal furore te maken en vele shows in het Rotterdamse clubcircuit gedaan te hebben gingen de acts solo verder. Tracks als 'Rustig Aan' en 'Twijfels' haalden tonnen streams binnen en ook werd de Schiedammer meerdere malen bij FunX uitgenodigd. Zijn nieuwe track 'Herra' gaat erg hard, het nummer knalde de Woordenschat-playlist binnen heeft ondertussen zevenhonderdduizend streams (and counting!)

Informatie

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 15.00
Datum
VR 14 OKT 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
02:00
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event