loading

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND

GRATIS JAZZFESTIVAL

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Datum
ZO 28 JUL 2024
Open
12:00
Start
13:00
Verwacht Einde
18:00
Genre
Blues & Jazz

Op zondag 28 juli is het Jazz in Town festival terug! De 3e editie vindt opnieuw plaats op het Stadsstrand van Vlaardingen. om 13:00 starten we met een zonnige zondagmiddag met verschillende soorten Jazz, zomerse cocktails en heerlijk eten. Onder andere .Multibeat en Maaike den Dunnen maken hun opwachting op het podium van Het Stadsstrand. Houd deze pagina en onze socials goed in de gaten voor de rest van het programma. Het festival is zoals altijd gratis toegankelijk!

.Multibeat
.Multibeat weet naadloos Jazz, RnB en Beats met elkaar te verbinden. Dit producerscollectief is sterk geïnspireerd door de UK-Jazz wave, en probeert daarmee jazz en hiphop dichter bij elkaar te krijgen in Nederland. Het Utrechtse trio, bestaande uit Boudewijn Pleij (toetsen), Thijs van Zutphen (bas) en Aron Smit (drums) heeft afgelopen april het album ‘Channel Island’ uitgebracht, met veel vocale features: onder andere Pete Philly, GINGE, Kay Slice, Joya Mooi, Melle Jutte, Leonard Luka en Tennishu (Butcher Brown) zijn op het album te horen. Door deze vele samenwerkingen blijft .Multibeat zichzelf op hoog tempo doorontwikkelen, maar de nummers klinken altijd als .Multibeat!
Voor fans van: Anderson .Paak, Robert Glasper & BADBADNOTGOOD

 

Koosje
Koosje is een singer-songwriter met een voorliefde voor Neo-Soul, folk-jazz, r&b riffs & Delicieuze harmonieën. Ze bracht onlangs haar debuutalbum “It’s Time” uit, waar maarliefst 16 songs op staan. Ze werd geprezen door Ruben Hein, Gregory Porter & David Crosby. Op het album zingt Koosje een duet met Ruben Hein en laat ze zich begeleiden door Artvark en Strijkerskwintet Woodcraft (winnaars Dutch Jazz Competition 2022). Haar band ‘Groovet’ als een dolle en daarboven zweven de vocalen van Cupido als boven een liefdesnestje. Koosje wordt begeleid door João Erbetta (guitar & backing vocals), Matthijs Geerts (Rhodes, keys & synth-bas) & Mischa Porte (drums). Benieuwd hoe dat klinkt? Luister dan vooral naar deze clip:

The Moofpack
De Haagse funkformatie MOOFPACK (2019) verstaat de kunst van funk als geen ander. Het ensemble bestaat uit een swingende ritmesectie van drums, bas, gitaar en keyboards, aangevuld door een dynamisch blazerstrio van saxofoon, trompet en trombone. De band speelt onder andere nummers van Lettuce, Maceo Parker, John Scofield, The Haggis Horns. Met hun strakke instrumentale funk krijgen de mannen van Moofpack de voetjes áltijd van de vloer!

Maaike den Dunnen
Met piano, synthesizer en zang raakt jazz-singer/songwriter Maaike den Dunnen de luisteraar daar waar het pijn doet. Met breekbare en sterke songs doet zijn de luisteraar denken aan een moderne Carole King. Als zangeres en bandleider nam Den Dunnen al 2 succesvolle albums op. Ze ontving lovende recensies en stond daarmee o.a. op North Sea Jazz Festival, Jazzclub Unterfahrt, Ubud Village Jazz Festival & Bird’s Eye Jazzclub Basel. Haar nieuwste release is een soloproject, geïnspireerd door de pandemie. ‘Practicing Solitude’ is een visuele EP die in één take is opgenomen. De intieme setting vestigt alle aandacht op de song, de tekst en de emotie, en is voor haar daarom de meest authentieke manier om het publiek te raken.
Voor fans van: Dena DeRose & Carole King

DiaTone
DiaTone is een jong, getalenteerd duo uit Utrecht, bestaande uit Tobias van der Pijl (gitaar/composities) en Diana Dzhabbar (alto-saxofoon/composities). Na de eerste keer samen jammen was gelijk duidelijk dat er een goede creatieve band is, en hun muzieksmaak naadloos op elkaar aansluit. Diana en Tobias spelen vooral originele composities en wat repertoire uit het Amerikaanse songbook. Hun muziek is geïnspireerd op artiesten als Braxton Cook, Kenny Garrett, Ed Bickert en Kurt Rosenwinkel. Hun eerste EP is onderweg, en daar krijgen we alvast een voorproefje van tijdens het Jazz in Town Festival!

Over Jazz in Town
Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Datum
ZO 28 JUL 2024
Locatie
Het Stadsstrand
Open
12:00
Start
13:00
Verwacht einde
18:00
Genre
Blues & Jazz
LEVELS FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Vorige event
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event