loading

JOY DIVISION UNDERCOVER

Ode aan Britse postpunk legendes

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 16.00
Deur
€ 18.00
Datum
ZA 25 FEB 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
80's
Tickets kopen

Op zaterdag 25 februari speelt Joy Division Undercover in De Kroepoekfabriek. Joy Division Undercover is een ode aan Ian Curtis en zijn band Joy Division. Op sublieme wijze vertolkt de band een greep uit het repertoire van de Britse post-punk grootheden. Met zanger Erny Green (The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray), mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere band.

Wat in 2007 onder de vlag “Closer to Curtis” als eenmalig project startte ,naar aanleiding van de film “Control” van Anton Corbijn, liep uit tot een steeds maar populairder wordend project dat heden ten dage onder de nieuwe naam “Joy Division Undercover” de wereld verovert.

In 2023 maakt deze band zich op voor een tour door Europa en overzee met slechts een kort bezoek aan de Nederlandse podia. De nieuwe tour zal onder de vlag “An ideal for Living” worden aangekondigd .Dit is titel van de EP die Joy Division uit eigen middelen in 1978 uitbracht , 1000 stuks wel te verstaan. In 2023 is het dan precies 45 jaar geleden dat deze mooie voorloper op het legendarische album “Unknown Pleasures” het daglicht zag. Uiteraard zal de band tijdens deze tour de 4 songs van de EP ten gehore brengen aangevuld met veel meer briljant materiaal van de band die in 1980 opgeheven werd nadat zanger Ian Curtis uit het leven stapte . De band Joy Division lijkt per jaar aan populariteit te winnen, ook steeds meer jongeren ontdekken de unieke sound van deze band. Het laatste komt waarschijnlijk vooral dat huidige bands als Arcade Fire, The Editors, Interpol, The National, Palace Brothers en nog veel meer roepen dat ze zeer beïnvloedt zijn door Ian Curtis en Joy Division .

Met de tribute Joy Division undercover kan het publiek optimaal genieten van een formatie die eng dichtbij bij het origineel komt . Zowel pers als publiek is lovend over hun performance “Arguably the best Joy Division tribute band ever. Their performances go even beyond authenticity.”

Dit kan ook bijna niet anders vanwege de bijdrage van o.a. Erny Green (The Eternal) op vocalen en Henk Koorn (Hallo Venray) op gitaar. Topmuzikanten die respect hebben voor het origineel en the legacy eren.

JDU bestaat uit:

Vocals: Erny Green

Guitar: Henk Koorn

Bass; Edwin Oranje

Drums : Gerald Roerdinkveldboom

Keys & Guitar: Thijs Heij

Line-up

Collapse
Joy Division Undercover
Joy Division Undercover

Joy Division Undercover is een ode aan Ian Curtis en zijn band Joy Division. Op sublieme wijze vertolkt de band een greep uit het repertoire van de Britse post-punk grootheden. Met zanger Erny Green (The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray), mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere band.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event