loading

JOY DIVISION UNDERCOVER

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 14.50
Deur
€ 18.00
Datum
VR 5 APR 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Het is in 2019 veertig jaar geleden dat het album ‘Unknown Pleasures’ van Joy Division uitkwam. Frontman Ian Curtis is er helaas niet meer, maar Joy Division Undercover is misschien wel de beste tribute aan de band om dit werk eer aan te doen. Joy Division Undercover zet op vrijdag 5 april een authentiek eerbetoon neer in ons eigen Vlaardingen.

Joy Division kent men over het algemeen van nummers als ‘She’s Lost Control’ en ‘Love Will Tear Us Apart’. De band heeft in de vroege jaren tachtig maar twee LP’s uitgebracht voordat frontman en legende Ian Curtis op tragische wijze kwam te overlijden.

Joy Division Undercover

Toch heeft de muziek van Joy Division een enorme invloed gehad op vele hedendaagse bands zoals Arcade Fire, The Editors, Interpol, The National en vele anderen. Ze presenteerden het ultieme geluid van duisternis. Joy Division Undercover, met onder andere Henk Koorn (Hello Venray) op gitaar. De band brengt een authentieke tribute aan Joy Division, waarbij de stem van zanger Erny Green eng dicht in de buurt komt van het echte werk.

Na afloop van het optreden gaan we nog even door met een 80’s alternative en new wave afterparty.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event