loading

KF ALLSTARS PRESENTS: ‘DOOKIE 30TH ANNIVERSARY’

LOKALE TRIBUTE AAN GREEN DAY

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 7.50
Deur
€ 10.00
Datum
ZA 4 MEI 2024
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Genre
Metal & rock
90's
00's
Tribute
Tickets kopen

Dookie bestaat dit jaar 30 jaar! Ter gelegenheid van dit jubileum presenteert KF Allstars op 4 mei een tribute aan dit succesvolle Green Day album in De Kroepoekfabriek. Gelegenheidsband ‘Kerplunk‘ speelt deze avond het volledige album in één keer van begin tot eind. ‘Basket Case’, ‘When I Come Around’, ‘She’; alles komt voorbij. Ook de latere grote hits (nummers als ‘American Idiot’ en ‘21 Guns’) die dit punktrio uitbracht zullen uiteraard aan bod komen op deze avond.

KF ALLSTARS

Hét lokale feestje dat je niet kunt missen. Op 4 mei speelt ‘Kerplunk’, een samengesteld trio, in vaste formatie het hele album Dookie integraal. Voor latere hits uit het Green Day-repertoire worden gastvocalisten uit de KF Allstars-poule uitgenodigd. Bij KF Allstars bundelen muzikanten uit Vlaardingen en omstreken hun krachten om bekende nummers te coveren. Op 4 mei komen lokale muzikanten deze Green Day-tributeband dus versterken!

GREEN DAY

In 1987 richten frontman Billie Joe Armstrong en bassist Mike Dirnt de band ‘Sweet Children’ op. Later wordt de naam veranderd naar ‘Green Day’. De grote doorbraak van de band komt in 1994, bij het uitbrengen van het album ‘Dookie’. MTV draait ‘Longview’ grijs en ook ‘Basket Case’ en ‘When I Come Around’ doen het goed. Uiteindelijk worden er wereldwijd 12 miljoen exemplaren van dit album verkocht.
Ook de albums die daarna uitkomen doen het goed. Van meer alternatieve albums als ‘Nimrod’ tot rockopera’s als ‘American Idiot’ en ‘21st Century Breakdown’; het laat zien dat Green Day meer dan ‘gewoon’ een poppunk band is. Dat de band het nog niet verleerd is blijkt wel uit het pas uitgebrachte album ‘Saviors’. Een perfect moment voor Kerplunk om dit trio een mooi eerbetoon te geven!

Line-up

Collapse
APOLLO'S FORTRESS
APOLLO'S FORTRESS

Apollo's Fortress is een door rock opgevoedde band die invloeden uit alternatieve-, indie- & grungerock mixt en hiermee een vertrouwd en vernieuwend geluid creeërt: sterke teksten, punchy basslines en strakke drums. Na het in november 2023 tot de halve finale van de Grote Prijs van Dordt geschopt te hebben stonden ze op het podium in de Popcentrale Dordrecht, De Stadsgehoorzaal, De Stadskaravaan en De Gooth in Ridderkerk. De debuutsingle 'To Irritate' is in maart van 2023 uitgekomen en is nu te luisteren op Spotify!

Informatie

Voorverkoop
€ 7.50
Deur
€ 10.00
Datum
ZA 4 MEI 2024
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
02:00
Genre
Metal & rock
90's
00's
Tribute
Tickets kopen

THE COLD STARES (USA) + VAN TASTIK
Vorige event
KID DE BLITS + CRY + Q'N + HILTJE
Volgende event