loading

KID HARLEQUIN PLAYS NINE INCH NAILS

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 9.50
Deur
€ 13.00
Datum
ZA 31 MRT 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Zaterdag 31 maart is De KF het domein van Kid Harlequin. De Rotterdammers duiken dan helemaal in de stof van een van hun grootste inspiratiebronnen: Nine Inch Nails.Support komt van Life’s Electric en El Fatso, ook beiden uit Rotterdam.

KID HARLEQUIN

De band, bestaande uit Julien Graute, Erik Stein, Eren Özilhan, Sander De Wit en David Van Dorsten , is sinds 2014 al stevig bezig. Met twee albums op zak en een EP hebben de Harlquins talloze shows in Nederland en in het buitenland mogen doen. Daaronder zitten shows bij de Popronde, in het Ziggo Dome en de Heineken Music Hall/Afas Live als afterpartyshows van Placebo en Alterbridge, en supports voor Mushroomhead, Green Lizard en Raketkanon.

Kid Harlequin gooit bij hun eigen muziek graag op een gepolijste manier de beuk erin. Rock met een duistere sfeer (te denken aan A Perfect Circle, Deftones), strakke gitaar riffs, melodieuze zang, soms wat elektronica en vooral veel energie op het podium. Echter, deze avond staat Nine Inch Nails centraal!

NINE INCH NAILS

NIN is al actief sinds 1988 en is het geesteskind van Trent Reznor. NIN is een hokje stoppen in vrijwel onmogelijk, maar de muziek laat zich het best omschrijven als industrial rock, met dikke invloeden uit pop, elektronica, triphop, alternatieve dance, rock en metal. De plaat The Downward Spiral uit 1994 is niets minder dan legendarisch met singles ‘March of the Pigs’ en ‘Closer’. Het album stond bol van verwijzingen naar sadomachosisme, zelfmoord en andere naargeestige zaken, als direct gevolg van de issues waarmee Reznor kampte. Het bekendste nummer werd echter ‘Hurt’. Het alleen niet eens Reznors eigen versie, maar de versie van wijlen Johnny Cash die mensen wereldwijd raakte.

Na ‘The Downward Spiral’ volgden ‘The Fragile’ (1999), ‘With Teeth’ (2005), ‘Year Zero’ (2007) en in 2008 zowel ‘Ghosts I-IV’ als ‘The Slip’. Tot slot is er ‘Hesitation Marks’ uit 2013. Reznor componeerde ook voor diverse games en films en trad op als producer voor onder meer David Bowie en Marilyn Manson.

LIFE’S ELECTRIC

Lifes Electric is een Nederlandse rockband met een enorme liefde voor bands met een Amerikaanse sound als The Used, Breaking Benjamin en Bring me the Horizon. De Rotterdamse rockers staan garant voor een strakke show vol zware riffs waarbij de hooks en melodieën je kop in worden geramd. Na de release van de unaniem geprezen EP Catalyst, een videoclip die meer dan 30.000 keer is bekeken op YouTube, talloze shows door heel Nederland en ruim 130.000 plays op Spotify, is Lifes Electric geen onbekende meer in het Nederlandse rockcircuit. Ze zijn onder andere Serious Talent geweest bij 3FM, hebben drie aftershows in de Ziggo Dome gedaan na Muse. Andere aftersdhows volgden bij Nickelback, Volbeat, Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold.

EL FATSO

Deze Rotterdamse formatie brengt je moddervette rock, zonder compromissen. In september 2017 is hun eerste single uitgekomen. Momenteel treden ze onvermoeibaar op. El Fatso zal de avond openen.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event