loading

KNIGHT AREA | PLATENREUS PRESENTEERT

SYMFONISCHE ROCK MET ALBUM ROND D-DAY

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.00
Deur
1.00
Datum
VR 4 DEC 2020
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Metal
Rock
Tickets kopen

In samenwerking met de platenzaak van Vlaardingen, de Platenreus, komt Knight Area naar De KF. De formatie maakt symfonisch rock en metal, ook wel neo-proggressieve rock, en speelt een speciale conceptshow rondom de D-Day landingen.

Dit betreft het verplaatste concert van 3 april.

KNIGHT AREA

In 2019 waren de landingen op de stranden van Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden. Voor de mannen van Knight Area aanleiding om daarmee aan de slag te gaan.

Het resultaat is een conceptalbum en bijbehorende show getiteld D-Day. Centraal staat het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is en de enorme hoeveelheid levens die verloren zijn gegaan bij de bestorming van de stranden en de parachutedroppings. De show wordt voorzien van authentieke beelden van vroeger en een spectaculaire lichtshow. Ook komt er werk van de eerdere albums voorbij.

De muziek van de band schippert tussen rock en (heavy) metal, met een flinke scheut melodie. Kort gezegd: neo-progressieve rock of symfonische rock, voorzien van toetsen en gitaren. Kaarten voor deze show zijn ook te krijgen bij de Platenreus op de Hoogstraat in Vlaardingen.

 

Line-up

Collapse
KNIGHT AREA
KNIGHT AREA

Het vijftal is samen sinds begin jaren '00 en heeft diverse albums uitgebracht. Voorlopig hoogtepunt in de serie van releases is het conceptalbum rond D-Day. Symfonische en neo-progressieve rock voor de geïnteresseerde luisteraar!

BLOW THE SPEAKERS
Vorige event
SZPAKU - DZIECI DUCHY / HOLANDIA
Volgende event