loading

KNIGHT AREA

SYMFONISCHE ROCK MET ALBUM ROND D-DAY

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.00
Deur
€ 14.00
Datum
VR 2 SEP 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Metal & rock
Tickets kopen

Dit is het verplaatste concert van (oorspronkelijk) 3 april 2020 / 4 december, 21 mei 2022, kaartkopers hebben bericht ontvangen.

Knight Area komt naar De KF op vrijdag 2 september. De formatie maakt symfonisch rock en metal, ook wel neo-progressieve rock, en speelt een speciale conceptshow rondom de D-Day landingen.

KNIGHT AREA

In 2019 waren de landingen op de stranden van Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden. Voor de mannen van Knight Area aanleiding om daarmee aan de slag te gaan.

Het resultaat is een conceptalbum en bijbehorende show getiteld D-Day. Centraal staat het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is en de enorme hoeveelheid levens die verloren zijn gegaan bij de bestorming van de stranden en de parachutedroppings. De show wordt voorzien van authentieke beelden van vroeger en een spectaculaire lichtshow. Ook komt er werk van de eerdere albums voorbij.

De muziek van de band schippert tussen rock en (heavy) metal, met een flinke scheut melodie. Kort gezegd: neo-progressieve rock of symfonische rock, voorzien van toetsen en gitaren. Kaarten voor deze show zijn ook te krijgen bij de Platenreus op de Hoogstraat in Vlaardingen.

Line-up

Collapse
KNIGHT AREA
KNIGHT AREA

Het vijftal is samen sinds begin jaren '00 en heeft diverse albums uitgebracht. Voorlopig hoogtepunt in de serie van releases is het conceptalbum rond D-Day. Symfonische en neo-progressieve rock voor de geïnteresseerde luisteraar!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event