loading

MAURICE VAN HOEK

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 11.00
Deur
€ 13.50
Datum
VR 25 JAN 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Nederlands countrymirakel Maurice van Hoek is sinds een eerder optreden in De KF enorm gegroeid. Op vrijdag 25 januari brengt hij onder andere het nieuwe album ‘Travelling Man’ ten gehore, waar het gehele spectrum van de americanasound op terug te vinden is.

Maurice van Hoek

Van Hoek (1992) ontrok zich in 2015 van het conservatorium en reist naar de VS. Aldaar daar ontdekt de jonge muzikant dat country zijn muzikale thuis is. Aangetrokken tot de seventies folksound van The Eagles en James Taylor experimenteert hij met zelfgeschreven songs. Persoonlijke verhalen over zijn wel en wee, emoties en belevenissen. In Amerika laat hij alles los.

Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient., aldus van Hoek. Met die filosofie in het achterhoofd keert hij terug naar Nederland, schrijft meer en neemt op. Het resultaat was debuutplaat ‘Live Forevermore’. Ondertussen treedt Maurice op waar hij kan: huiskamers, op straathoeken, zowel alleen als met anderen. Zo ontstaat er een stevige eenheid in zijn band.

In 2017 bepalen ze hun pad en plannen. De grote mijlpaal daarvan komt in september 2018 op de markt. Het nieuwe album ‘Travelling Man’ is de glorieuze opeenhoping van een samenwerking met Mischa den Haring (T-99) en Sam Jones, reizen in je persoonlijke ontwikkeling, de zoektocht naar liefde en de daarbijbehorende pijn. Het album schotelt de luisteraar een breed, maar onmiskenbaar amercanageluid voor: melancholische liedjes, ballads en opzwepende countrytracks. Maurice van Hoek presenteert zich daarmee als één van Nederlands meest prominente artiesten in het genre.

 

Theo Sieben

Sieben is componist van filmuziek, songwriter en gitarist. Tevens speelt hij banjo en mandoline. Zijn muzikale thuis ligt bij de countryblues, roots muziek, americana en het meer psychedelische werk. Hij speelde onder andere in Douwe Bob, Paulusma, Bertolf, Henny Vrienten, Frederique Spigt, Niels Geusebroek of Ellen ten Damme.

 

 

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event