loading

MAURINO

FUTURE LATIN VAN HET BREIN ACHTER FIESTA MACUMBA

Informatie Collapse

Deur
GRATIS
Datum
ZA 2 SEP 2023
Open
12:00
Start
20:30
Verwacht Einde
Genre
Disco/ Soul/ Funk
Hiphop/ Rap
Alternative & indie
Pop
Reggae, ska & afro

Heb je wel eens moshpit zien ontstaan bij een Latinconcert? Als MAURINO op het podium staat is alles mogelijk. De Chileense Amsterdammer speelt met de energie van zijn publiek als geen ander. Geen concert zonder een stagedive. En zijn Spaanstalige maatschappijkritische lyrics zijn altijd raak. Op zaterdag 2 september komt hij terug naar Vlaardingen voor een concert op Het Stadsstrand! Toegang tot dit feestje is helemaal gratis! 

MAURINO zal voor altijd bekend staan als het brein achter Fiesta Macumba, het grootste Latinfeest van Nederland met een eigen tent op Lowlands. Ook gaat hij de boeken in als de frontman en singer-songwriter van de band TenTemPiés, waarmee hij voor de laatste keer in een uitverkocht Paradiso stond. Nu staat MAURINO te popelen zijn gelijknamige nieuwe project te presenteren: een unieke Latin sound, in samenwerking met toetsenist en producer Jori Collignon (SKIP&DIE). Rauwer dan het populaire urban genre dat tegenwoordig dagelijks op de radio gedraaid wordt, wél even dansbaar. “Het is feller. Staat dichter bij mijzelf.”

Future Latin, noemt hij het. Reggae drums, jazzy piano, dikke baslijn. De nieuwe richting van MAURINO gaat geen enkel genre uit de weg. Zelfs een sample van de hartslag van zijn pasgeboren dochter is verwerkt in de muziek. MAURINO’s diephese stem en kritische Spaanse teksten zijn niet verloren gegaan in de zoektocht naar een origineel geluid. “Een geluid van nu, met het gevoel van toen.” Na TenTemPiés was MAURINO op zoek naar iets nieuws en hongerig zijn eigen verhaal kwijt te kunnen. “Geen muziek maken is voor mij geen optie. Muziek is mijn therapie. Het is mijn wapen in de strijd kritiek te kunnen leveren.

Informatie

Deur
GRATIS
Datum
ZA 2 SEP 2023
Locatie
HET STADSSTRAND
Open
12:00
Start
20:30
Genre
Disco/ Soul/ Funk
Hiphop/ Rap
Alternative & indie
Pop
Reggae, ska & afro

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event