loading

MENEER VAN DALEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
5,00
Deur
5,00
Datum
VR 15 MEI 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Vrijdag 15 mei verandert De Kroepoekfabriek in Hemels Holland, met Meneer van Dalen en AAPNOOTMIES. Deze woordkunstenaars wekken nieuwsgierigheid op, want tijdens deze avond gaat het verder dan liedjes alleen. Meneer van Dalen heeft onlangs zijn album gepresenteerd in Rotown. Hoogtijd dus om Vlaardingen, de woonplaats van de drummer eens te vereren met een bezoekje. 

Pure popsongs in je moerstaal. Dat kun je van Meneer van Dalen verwachten. Met vernuftig in elkaar gestoken teksten laat Sophie Reekers je nog eens nadenken over dingen die je altijd als vanzelfsprekend beschouwde. Over dat vasthouden niet per se beter is dan loslaten. Over wat reisbrochures je nou eigenlijk over je bestemming vertellen. Over dat we op meer manieren op dieren blijken te lijken dan we denken.

Op de nieuwe EP ‘Plastic Rozen’ vervlechten Sophie’s thema’s zich naadloos met de uitgesponnen muzikale begeleiding, zonder dat het één het ander in de vingers snijdt.

Meneer van Dalen dompelt je onder in dromerige melodieën, om je vervolgens met tegendraadse ritmes door elkaar te schudden. Dat levert live even intieme als uitbundige momenten op. Na menig (kunst)festival en poppodium (Geen Daden Maar Woorden in de Rotterdamse Schouwburg, Paardcafé, de Melkweg, Lantaren Venster) te hebben aangedaan, is de band klaar om de rest van het Nederlands publiek in te pakken met hun pure poëzie in liedjesvorm.

MENEER VAN DALEN

AAPNOOTMIES
AAPNOOTMIES is ontstaan in ‘t achterkamertje van Dinaira Scheffers, waar zij twee jaar lang hard heeft gewerkt om de liedjes in haar hoofd via het beeldscherm vast te leggen in demo’s. Haar inspiratie heeft een Engelstalige achtergrond. Denk aan: Jonsi, Sigur Ros, James Blake en Bon Iver. Maar na twee jaar heeft ze de overstap gemaakt van Engels naar Nederlandstalig en is ze het avontuur aangegaan om haar moedertaal naar haar smaak te maken. De zoektocht naar sound, tekst en gevoel heeft zich ontwikkeld in mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, synths, organische, kinderlijke en volwassen liedjes waar iedereen z’n eigen nostalgische beelden in kan creëren. Al die tegenstrijdigheden die samen gepaard door de liedjes heen lopen maakt AAPNOOTMIES, Nederlandse indie-pop, een band waar je nieuwsgierig van wordt.

AAPNOOTMIES pic

 

Gebruik maken van de Rabo-Korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event