loading

MET TESSIE IN EEN DEPRESSIE

ONDERDEEL VAN PROJECT 'HEE, BEN JE OKEE?' / WINNAAR WATERWEG CULTUURPRIJS 2023

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 6.00
Deur
€ 7.50
Datum
ZO 13 OKT 2024
Open
13:30
Start
14:00
Verwacht Einde
15:30
Minimumleeftijd
16
Genre
Pop
Singer- songwriter
Workshops & Clinics
Tickets kopen

‘Met Tessie in een depressie’ is een muzikale reis rond de thema’s depressie, angst, hechting en mentale kwetsbaarheid door middel van zang, spoken word en storytelling. Tijdens deze reis kijken we naar een lege woonkamer en luisteren door middel van headphones naar het depressiedagboek van TESSA. in de winter van 2021/2022. Een vrouw van 26 die thuis zit met hechtingsproblematiek, een angststoornis en een depressie. Ze neemt het publiek mee naar haar woonkamer, waar ze weken niet meer uitkomt tot het moment dat ze van de dokter aan de antidepressiva moet.

Trigger warning: Deze voorstelling gaat over depressie en bevat suïcidale gedachten en herleving van trauma rondom seksueel overschrijdend gedrag. Is de thematiek iets wat jou persoonlijk aangaat? We creëren een safe space waar je je hart kunt luchten.

TESSA. hoopt zo dicht mogelijk bij de kern van haar depressie te komen en hiermee het gesprek te openen. Want als je innerlijke systeem zegt dat hulp vragen zwak is en je niet geleerd hebt ruimte voor jezelf in te nemen, hoe praat je dan over het feit dat je niet meer wilt leven? Juist wanneer je dit contact het hardste nodig hebt. Ze gaat op zoek naar haar eigen stem en wil met deze voorstelling meegeven dat alles wat je wilt in het leven, in je zit. Een inspirerende reis, waardoor je geraakt wordt. Na de voorstelling is er een nagesprek met Tessa en aanwezige hulpverleners gespecialiseerd in deze thematieken. Tijdens het nagesprek is er mogelijkheid om (anoniem) deel te nemen en bijdrage te leveren.

“Een depressie
Is niet sexy
Sassy
Of classy
Het is messy
Heavy
En een mysterie”
– TESSA.

TESSA.
TESSA. is woordkunstenaar en zangeres. Ze maakt poëtische pop met een vleugje R&B en spoken word. Een zonnige verschijning die je op een authentieke manier laat verbinden met datgene wat er is. Ze neemt ons mee op reis, langs haar kijk op de wereld. Je kan met haar dansen, lachen, huilen en geraakt worden daar waar je niet wist dat je geraakt kon worden. Ze neemt je mee naar binnen en laat je in beweging komen op elke mogelijke manier. Ze klinkt als een warme zonnestraal die ondergaat onder een paarse hemel. Haar stem verwarmt je en het ritme van haar woorden laat je deelgenoot worden van haar gedachtes. TESSA. onderscheidt zich door spoken word, poëzie en zang vloeiend in elkaar over te laten lopen. Ze wil de stem zijn, die zij als klein meisje nodig had. Liefdevol, eerlijk, helend en delend. Ga staan voor je eigen verhaal, verbindt en laten we het er WEL over hebben.

TESSA. won de publieksprijs in de categorie singer-songwriter in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam (2022), stond op het Grasnapolsky, Metropolis en Eendracht Festival en werkt op dit moment aan haar debuutalbum. Ze zet zich in voor mentale gezondheid en tourt met haar
theatervoorstelling ‘Met Tessie in een depressie’ door NL. In december 2023 heeft ze de Waterweg Cultuurprijs gewonnen met haar project ‘Hee, ben je oké?’ dat in mei 2024 van start zal gaan en eindigt met een expositie in Museum Vlaardingen.

In samenwerking met:
Marit van Toledo, Young Spirits, 113 Suïcidepreventie, het wijkteam, Alles Goed? en Liefs door de lucht.

Mede mogelijk gemaakt door:
Waterweg Cultuurprijs, Fonds Schiedam/Vlaardingen e.o., Gemeente Vlaardingen, Maassluis en Schiedam, De Kroepoekfabriek, Theater Koningshof en Theater aan de Schie.

 

Informatie

Voorverkoop
€ 6.00
Deur
€ 7.50
Datum
ZO 13 OKT 2024
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
13:30
Start
14:00
Verwacht einde
15:30
MINIMUMLEEFTIJD: 16
Genre
Pop
Singer- songwriter
Workshops & Clinics
Tickets kopen

80'S, 90'S & 00'S ALTERNATIVE
Vorige event
COMEDYTUNES | DAAN VAN DER HOEVEN, EMIEL VAN DER LOGT & KLAAS PRINS
Volgende event