loading

METAL TRIBUTE NIGHT #2

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.50
Deur
€ 13.00
Datum
ZA 23 SEP 2017
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Het is tijd voor een nieuwe Metal Tribute Night! Dit keer lopen we iets harder van stapel en hebben we naast Los Metallicos, Whole Lotta Appetite en Shaking Haze, niemand minder dan The Art Pantera uitgenodigd om te duiken in de Groove Metal van Dimebag Darrel en consorten.

THE ART OF PANTERA

Wat begon als een eenmalige, vijfdelige tour onder de naam ‘Dimebag Darrel Tribute Tour’ in 2014 -toen het tien jaar geleden was dat beroemde gitarist werd doodgeschoten op het podium-, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig project. De muzikanten hebben allen hun sporen verdiend, en dat maakte dat die eenmalige tour erg goed werd bezocht. Men kwam van heinde en verre om de band in actie te zien. Dat resulteerde in 2015 in een hoogtepuntje op de Graspop Metal Meeting, alwaar The Art of Pantera voor 10.000 uitzinnige Pantera-fans mocht optreden.

De bandleden (bekend van Stormrider en GODSCUM) zijn vanzelfsprekend allemaal diehard fans van Pantera. Gitarist Marcel doet er nog een schepje bovenop: hij speelt op exact dezelfde gear als Dimebag Darrel (Dean DIME ML model met een Randall RG100es amp). Authentiek geluid: check!

LOS METALLICOS

De Vlaardingse Metallica tributeband klinkt voor velen waarschijnlijk als een bekende. Sinds 2004 gaan ze al mee en weet brulboei en gitarist Danny Torres de boel flink op te zwepen. De band focust zich op het vroege werk van Metallica, van 1983 tot en met 1988. Je zal dus tracks horen van Kill ‘Em All, Ride the Lightning, Master of Puppets en ..And Justice For All. Geen emotioneel gedweep met ‘Nothing Else Matters’ of die klapsnare uit St. Anger, gewoon thrash zoals het bedacht en bedoeld is!

WHOLE LOTTA APPETITE

“Appetite, he? Dat doet mij denken aan Guns ’n Roses!” Correct. De leden van van Guns ’n Roses tributeband Appetite hebben namelijk nog veel in hun mars. Zanger Carlo waagt zich ook aan Bon Scott en Brian Johnson. Daarom is de band voor deze avond omgedoopt tot ‘Whole Lotta Appetite’. AC/DC all the way. Those about to rock salute you!

SHAKING HAZE

We deden het de vorige editie ook, en we zijn er fan van: een band met eigen materiaal toevoegen aan de line-up. Dit keer is het Shaking Haze. De band maakt oerlompe, gruizige stoner met een beetje psychedelica. Denk aan Kyuss, Tool, Black Sabbath en Alice in Chains. De Vlaardingers hebben onlangs hun eerste plaat uitgebracht en die kon op een aantal zeer positieve recensies rekenen. De moeite waard!

De extra dikke lichtshow wordt mogelijk gemaakt door FlxFX.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event