loading

METAL TRIBUTE NIGHT #3: SEPULTRIBUTE + MOTÖRBLOK + MEER

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.50
Deur
€ 13.00
Datum
ZA 20 JAN 2018
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op zaterdag 20 januari kan er weer gebruld en geshred worden. Een nieuwe Metal Tribute Night is op komst! Deze editie staan Sepultura, Motörhead en Megadeth centraal. De bands krijgen hun eerbetoon van respectievelijk Sepultribute, Motörblok en Hangar A-Team. De line-up wordt compleet gemaakt met District of Misery die met eigen werk de sfeer gaan zetten voor een avondje hard gaan.

SEPULTRIBUTE

Sepultura is al drie decennia een fenomeen, zo niet een legende. De metalband uit Brazilië produceert een prettige bak herrie die geen gelijke kent, met invloeden van hardcore, thrash en punk. Sepultura staat qua faam op gelijke voet met genregenoten als Metallica, Slayer, Mötörhead en Pantera. En dat inspireert natuurlijk! Zo ook voor vijf man uit het Limburgse Lottum. Na vele ervaringen met andere projecten, besloten zij om de krachten te bundelen om het brute geluid van Sepultura een eerbetoon te brengen. Klassiekers als Biotech is Godzilla, Inner Self, Arise en Propaganda komen geheid voorbij.

MOTÖRBLOK

Motörhead is wellicht de allergrootste rocklegende. Met Lemmy Kilmister als frontman en bassist heeft de band decennia lang de metal- en rockscene een enorm herkenbaar gezicht en geluid gegeven over de hele wereld. De term no-bullshit-rock-‘n-roll is Motörhead op het lijf geschreven. Een levenstijl doordrenkt van de Jack Daniels en speed zorgt voor een oeuvre dat altijd maar doordendert, klassiekers bracht als ‘Ace of Spades’ en weinig tijd overlaat voor een kleine pauze. Totdat Lemmy op 28 december 2015 overleed.

Gelukkig wordt het geluid van Motörhead nog steeds voortgezet. Onder andere door Motörblok, die de chansons van Kilmister en co met verve ten gehore brengt. Soms met een twist en soms met een nummertje van aanverwante artiesten als AC/DC of Black Sabbath, maar altijd met een vurige passie!

HANGAR A-TEAM

Hanger A-Team brengt het eerbetoon aan Megadeth. De thrashmetalband onder leiding van Dave Mustaine is een van The Big Four (samen met Slayer, Metallica en Anthrax) en wist gedurende de 80’s en de 90’s legendarische albums uit te brengen. Hoogtepuntje was de plaat ‘Rust in Peace’ uit 1990. Na problemen met drank en drugs, die de formatie al jaren plaagde, en een zenuwblessure van Mustaine hield de band op te bestaan tot het in 2004 weer bij elkaar kwam.

De grote parallel tussen Megadeth en Metallica is frontman Dave Mustaine. Mustaine was eerst gitarist van Metallica, maar werd door buitensporig drank- en drugsgebruik buiten spel gezet door zijn medebandleden, waarna hij Megadeth startte. Leuk feitje: deze parallel gaat (zonder drank- en drugsmisbruik dan) ook op voor Hangar A-team! Frontman Danny kan je namelijk kennen van Los Metallicos, een Metallica-tributeband.

Hits van albums als als Peace Sells en Rust in Peace komen zeker voorbij!

MASSA

Grootse, zompige sludgerock uit het Rotterdamse. Andrew, Sjanneke en Boris gaan vol voor de trip en wall of sound! Voor liefhebers van Sleep, The Melvins, Inter Arma, Switchblade, Yob & Godspeed. Massa zal de avond openen.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event