loading

MUZIEK MET UITLEG

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZO 25 MEI 2014
Open
14:30
Start
15:00
Verwacht Einde
18:00

Op zondagmiddag 25 mei biedt De Kroepoekfabriek deze middag samen met Kronoz aan. Arno van Nieuwenhuize met Mike Boddé en een aantal muzikale vrienden maken ons op eigen wijze weer wat wijzer met Muziek + Uitleg: Een verrassende wending!

Muziek + Uitleg is een concept van Kronoz. Naast het spelen van interessante muziek vertellen de muzikanten over wat ze spelen en over de passie voor de muziek. Ook kunnen er vragen worden gesteld. De middag is gratis toegankelijk en begint om 15.00 uur en eindigt ongeveer 17.30 uur.

De line up: Arno van Nieuwenhuize op drums, Mike Boddé keyboards, Peter Tiehuis gitaar, Janco van der Kaaden percussie

Arno van Nieuwenhuize
Arno van Nieuwenhuize begon zijn carrière als drummer op 14-jarige leeftijd in diverse streekbandjes. In de jaren ‘80 speelde Arno in verschillende popgroepen en werd hij gevraagd als drummer voor het Metropole Orkest.

Mike Boddé
Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Nadat hij teruggekeerd was in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium en studeerde vervolgens Chinees. Na deze studie ging hij samen met studiegenoot Thomas van Luyn cabaret maken. Ze wonnen in 1991 het Groninger Studenten Cabaret Festival en daarna ook het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze gingen verder als Ajuinen en Look.

Onlangs nog speelde Mike Boddé nog in Vlaardingen met de theatervoorstelling Cor Bakker ontvangt.. Mike Boddé.

Peter Tiehuis
Peter Tiehuis is misschien wel een van de meest bekende onbekende gitaristen in Nederland. Als je zijn cv bekijkt wil iedereen met hem spelen. Hij was en is nog steeds vaste gitarist in orkesten als The Skymasters, Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, Chris Hinze en het Metropole Orkest. Ook trad hij op met Toots Thielemans, Benny Goodman, Freddie Hubbard, Stan Getz, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Mike Stern, Bob Mintzer, Jasper van ‘t Hof, Elvis Costello, Gino Vannelli, Randy Crawford, George Duke, Herbie Hancock en Steve Vai.

Janco van der Kaaden percussie
Toegewijd, geduldig en een teamspelende rasoptimist dat is Janco van der Kaaden. De in 1973 geboren immer goed gezinde Gouwenaar uit zijn creativiteit in koken, meubels maken en webdesigns. Percussie bleek al van jongs af aan de grootste creatieve uitlaatklep te zijn.

Janco leerde de beginselen van het klassiek slagwerk bij Ger de Zeeuw en verbreedde die solide basis met een studie latin percussie bij Bart Fermie.
Als freelance percussionist werkte Janco van der Kaaden met een kleurrijk palet van namen in de muziekwereld: Gellybooty, Gotcha!, Alex Siegers, Bert vd Brink, Anne Wolf trio (met Theo de Jong), Leonie Meijer, Sarina Voorn, Jennifer Ewbank, Meike van der Veer, Mike Boddé, Peter Tiehuis, e.v.a.
Naast alle samenwerkingen en studies heeft Janco ook een aanzienlijke hoeveelheid live-optredens op zijn naam staan. Zo was hij te zien op/in: North Sea Jazz Festival, Jazzmarathon Brussel, Uitmarkt, Oerol, Paradiso, Melkweg, Tivoli en Flagey Brussel.

 


Kronoz-logo-website-c

Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige ‘zaken van de geest’. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen daarom om de waardering te laten blijken door middel van een donatie in de hoge hoed van Kronoz.
Na afloop van de lezingen is er uiteraard gelegenheid om, onder het genot van een hapje en drankje, elkaar te ontmoeten en wat na te praten.

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZO 25 MEI 2014
Locatie
DE KROEPOEKFABRIEK
Open
14:30
Start
15:00
Verwacht einde
18:00
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event