loading

MISTER AND MISSISSIPPI

Informatie Collapse

Voorverkoop
12,00
Deur
14,00
Datum
VR 9 JAN 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Ruim twee jaar nadat het – toen nog onbekende – Mister and Mississippi op een zondagmiddag het publiek betoverde keert deze bijzondere Nederlandse band terug naar De Kroepoekfabriek. Op vrijdag 9 januari 2015 spelen de dame en heren hier in Vlaardingen de eerste show van hun nieuwe tour, ter ere van een gloedjenieuw album. 

Mister and Mississippi – ‘We Only Part to Meet Again’
Een laatste groet voordat je vertrekt en elkaar weer zult zien, op een onbekende plaats en tijd. Een afscheid betekent vaak ook een nieuw begin, waarbij je probeert een nieuwe balans te vinden. In de muziek van Mister and Mississippi speelt balans een belangrijke rol; in de stemmen van Maxime Barlag en Samgar Jacobs, en de gitaren van Danny van Tiggele en Tom Broshuis. Ze zoeken elkaar op, vullen elkaar aan of smelten samen. In de liedjes van het nieuwe album zit veel diepgang en ruimte voor arrangement, waaraan kleur wordt gegeven door blazers en strijkers. Dit ondersteunt de reis door het album, dat dynamisch en soms overweldigend is, maar ook een band met internationale potentie laat horen.

De thematiek van afscheid, hoop en verwachting hoor je terug in de woorden, en in de sound vol melancholie en opbouwende muzikale uitbarstingen. Deze plaat zit vol dynamiek en emotie, waarbij de verhalen elkaar in een roes opvolgen. De afgelopen twee jaar heeft de band aangetoond dat ze op de podia kunnen vlammen. Maar in de studio The Church van producer Reyn Ouwehand was de band in bloedvorm. Met ‘We Only Part To Meet Again’ zal het viertal een liveshow realiseren die alle discussies over leeftijd en talent de mond snoert.

Als begin twintigers trok het viertal in het najaar van 2012 de aandacht als support van Blaudzun en Patrick Watson. V2 Records viel als een blok voor de liedjes en het label stond hierin niet alleen: binnen korte tijd veroverde de band de harten van indie- en folkliefhebbers in het segment tussen Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Rós. Twee jaar later is de schoorsteenmantel in Utrecht versierd met diverse awards en prijzen, waaronder een megahit, 3FM Award en een Edison. Minstens zo imponerend was de uitverkochte show op het podium van Tivoli Oudegracht (de heilige graal voor iedere Utrechtse muzikant), en hun uitbundige dankbaarheid tijdens Lowlands. Herinneringen uit het verleden; vormen de inspiratie voor een nieuw begin.

KLINKT ALS: Fleet Foxes, Sigur Ros, Bon Iver, Angus and Julia Stone, Crosby, Stills & Nash, Other Lives, Patrick Watson

MM_7019 © Sanja MarusicSAINT HELENA DOVE
Voor Joni Michell fans is Saint Helena Dove een echte aanrader. Saint Helena Dove is het best bewaarde geheim van de Zeeuwse eilanden. Haar liedjes zijn ingetogen en nestelen zich in je hart. In 2012 heeft ze het album ‘Send as Gift’ uitgebracht, een EP met vier nummers erop waaronder ‘Do What You Do’.

Gebruik maken van de Rabo-Korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!
BABY BELUSHI OP HET STADSSTRAND
Volgende event