loading
Uit-
verkocht

MOKE (UITVERKOCHT)

Informatie Collapse

Voorverkoop
15,00
Deur
17,00
Datum
VR 19 APR 2013
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen

Een band is meer dan de som der delen. Dat is bij Moke ook zo. Zet deze vijf muzikanten bij elkaar en je krijgt de unieke Moke sound. Het derde album van de Amsterdammers heet Collider. Dat betekent ‘deeltjesversneller’. Laat alle delen eens goed botsen met elkaar en dìt komt er uit. 11 gloednieuwe songs, die meer kleur uitstralen dan voorheen. Het nummer ‘Opening Up’ wordt zelfs de titelsong van de nieuwe Eyeworks-film ‘Daglicht’, die in april in de bioscoop te zien is.

Collider is een album met ‘een unieke sound’, zo zegt Moke-zanger Felix Maginn. “Teksten en melodieën zetten een onstopbare deeltjesversneller aan in het hoofd van de luisteraar.”  Hij trekt de vergelijking door: “Moke is in zijn eigen deeltjesversneller op zoek gegaan naar het fundament van een goede song en wat het nou precies Moke maakt. We zijn erachter gekomen dat Moke veel meer kleuren heeft in z’n sound dan we dachten.”

Moke stond altijd voor een band in zwart-wit. Maginn weet dat. Maar Collider laat horen dat er meer nuance is. Het nieuwe album gooit de boel rond Moke helemaal open. Plotseling springen de kleuren er feller uit, het contrast tussen licht en donker wordt vergroot. “We hebben de muziek op ‘n andere manier gemaakt. We hebben het anders laten klinken”, bekent gitarist Phil Tilli kleur. “We zijn teruggegaan naar de band. Dit zijn wij. De balans tussen gitaren en toetsen is optimaal geworden. Dit is Moke zoals wij nu willen zijn. Alle focus is op de band zelf.”

Support is Ivo Gleeman, een Rotterdamse singer-songwriter. Op een jonge leeftijd had deze rockende singer-songwriter zijn passie voor muziek al ontdekt. Na een lange reis door Australië en Nieuw-Zeeland kwam hij erachter dat hij echt verder wilde in de muziek. Gewapend met zijn goede stem, een voetdrum en gitaar produceert hij zijn eigen sound. Zijn single A Nice Day kwam uit in 2011.

RAY FUEGO
Volgende event