loading

MOSS

VAN INDIEROCK TOT PSYCHEDELISCH, MODERN ÉN TIJDLOOS

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 19.50
Deur
€ 21.00
Datum
ZA 10 DEC 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
00:00
Genre
Alternative & indie
Pop
Tickets kopen

Op zaterdag 10 december komen de heren van Moss naar De Kroepoekfabriek. Moss is zoals die reizende oom. Je weet nooit wanneer hij langs komt, maar als ie er is hangt iedereen meteen aan zijn lippen. Een heerlijke band voor een zaterdagavond in december, al zeggen we het zelf! Support wordt verzorgd door Robin Kester.

De band wordt in 2003 opgericht en speelt vanaf de eerste dag mee in de indie-eredivisie. Dit doet de band met ijzersterke songs en een veelzijdige sound die door zowel fans als critici zeer worden gewaardeerd. Van indierock tot psychedelica, modern en tijdloos tegelijkertijd. Moss brengt een uniek geluid ten gehore en weet zichzelf steeds weer te vernieuwen en te verbeteren. Bij iedere plaat die de band uitbrengt ontpopt Moss zich keer op keer als een herboren koersbepalende act. De warme, charmante pop van het debuut ‘The Long Way Back’ (2007), de bevlogen doorbraak ‘Never Be Scared / Don’t Be A Hero’ (2009), het beklemmende, elektronica-getinte ‘Ornaments’ (2012), de schimmige, krautrock-georiënteerde vierde langspeler ‘We Both Know The Rest Is Noise’ (2014), de sobere, elementaire pracht van ‘Strike’ (2017) en de internationale sound van ‘HX’ (2022).

Album ‘HX’ (2022)

Het eerste wat opvalt bij het luisteren naar de nieuwe liedjes van Moss is de rust in het geheel. Dit is geen bij elkaar geraapt gelegenheidsalbum. Dit is een band die een levenswerk aflevert. Een band die elkaar na jaren weer gevonden heeft in de studio. En wat voor studio! De albumtitel HX verwijst naar Hoogcruts, de naam van een eeuwenoud, Zuid-Limburgs klooster dat vele verwoestende branden gekend heeft, maar evenzovaak weer herrees. “Metafore!” zou Il Postino nu roepen. Moss is terug.

Het is een album geworden over verlies, tegenslag, afscheid, maar uiteindelijk ook acceptatie. Met als resultaat dat de muziek meer op het gemoed lijkt te rusten dan te drukken. Arne van Petegem is net als op Strike de producer en Bob Gibson na acht jaar weer de gitarist. Melancholie is voor even je vriend en niet je vijand wanneer HX van Moss opstaat. Een bijzonder welkome bijwerking van een prachtig album in een ingewikkelde tijd. Dat komen ze op zaterdag 10 december in De Kroepoekfabriek ten gehore brengen.

 

Robin Kester als support

De support wordt deze avond verzorgd door niemand minder dan Robin Kester. Haar muziek zweeft tussen indiepop, elektronisch en psychedelische rock, en wordt vergeleken met bands en artiesten als Portishead, Broadcast, Weyes Blood, Beth Gibbons en Julia Holter. Haar mini-album This is not a Democracy (2020), waar onder andere Conor ‘O Brien op meewerkte, werd door 3voor12 Utrecht verkozen tot beste album van het jaar. Het album kreeg vier sterren in De Volkskrant. In 2021 stond ze op Eurosonic Noorderslag. Dit jaar bracht ze de singles ‘Cat 13’ en ‘Leave Now’ uit. Deze gingen in premiere op BBC 6 Music, en werden allebei track van de week in De Volkskrant. Ook stond ze dit jaar nog op het Amerikaanse showcasefestival SXSW in Texas.

Kortom: ze heeft heel wat kilometers aan ervaring in de benen. Op zaterdag 10 december komt ze de zaal warm maken voor de show van Moss.

Informatie

Voorverkoop
€ 19.50
Deur
€ 21.00
Datum
ZA 10 DEC 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
00:00
Genre
Alternative & indie
Pop
Tickets kopen

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event