loading

MY BRAINBOX (ft. Jan Akkerman & Bert Heerink) + Certain Animals

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 18.00
Deur
€ 20.50
Datum
VR 26 JAN 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. Op vrijdag 26 januari staat de meester zelf in De KF, als onderdeel van My Brainbox. Hiermee doet Jan oude tijden herleven!  Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de 1ste LP van Brainbox uit 1969 met o.a.  Down Man , Dark Rose , Summertime , Sea Of Delight , Woman’s Gone  en Scarborough Fair. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Rotterdamse rockers van Certain Animals.

JAN AKKERMAN & MY BRAINBOX

Jan Akkerman heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Denk aan albums als ‘Tabernakel’ (1973), zijn beroemde gitaar-in-bed-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk als ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2011). Als gevolg van zijn contributie aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

In datzelfde jaartal startte de meester de samenwerking die My Brainbox heet. Samen met zanger Bert Heerink (ex-Vandenberg), Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas/percussie) en drummer Marijn van den Berg doet de band oude tijden herleven. Een optreden van My Brainbox is nooit hetzelfde, maar is altijd fris, energiek en onvoorspelbaar.

 

Certain Animals

Certain Animals, hét Rotterdams trio dat vuige rock met een vleugje psychedelica serveert, verzorgt het voorprogramma! De band bestaat uit (ex-)leden van PAUW en The Fabulous WannaBeatles en creëert een meerstemmige, melodische en vintage sound.

De ervaring van de bandleden in de hedendaagse muziekscene (o.a. DWDD, 3FM, Eurosonic Noorderslag, Paaspop, Lowlands en eigen club- en theatertours) en hun liefde voor het gitaargeweld van weleer, deed de muzikanten besluiten als Certain Animals de krachten te bundelen. In een oude Rotterdamse afwerkplek, waar voorheen de geluiden van betaalde liefde klonken, bouwde het driemanschap een eigen studio, waar EP Wood, Steel & Stone is opgenomen.

Na in Groningen gespeeld te hebben op Altersonic tijdens het Eurosonic Noorderslag festival, in poppodia als Rotown, Altstadt en Hedon en na voorprogramma te zijn geweest van bands als Golden Earring, The Grand East en Navarone werkt de band hard aan een full-length LP en bestormt zij de podia.

Certain Animals bestaat uit:
* Thijs van Leeuwen: zang en gitaar
* Niels-Jan van Dijk: bas en zang
* Kees Braam: drums en zang

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event