loading

NEW HAMMOND SOUND PROJECT | JAZZ IN TOWN

HET KLASSIEKE HAMMOND GELUID OPNIEUW UITGEVONDEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.00
Deur
€ 14.00
Datum
ZO 21 NOV 2021
Open
14:30
Start
15:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Dit concert gaat door, bezoekers krijgen een zitplaats toegewezen bij binnenkomst. De bar is geopend.

Op zondag 21 november staat Hammondmeester Carlo de Wijs met zijn New Hammond Sound Project (NHSP) in De KF tijdens een Jazz in Town. Vooraf geeft hij ook een lezing over het instrument en zijn visie. Het klassieke Hammondgeluid opnieuw uitgevonden!

New Hammond Sound Project

Volgens Rhoda Scott, Hammondicoon en voorbeeld voor de Wijs, is het dankzij de Wijs dat het Hammondorgel de 21e eeuw kan induiken. “The Hammond organ has its traditional sound, which we all love, but so much more, since Carlo has created the modular Hammond, based on tradition and the tone wheel, and expanded to include digital and analog technology, enabling real time expression and new sounds. Carlo’s music [with the New Hammond Sound Project] is full of emotion, invention, and energy. He brings new possibilities to younger musicians aswell as to veterans of the keyboard”, aldus Scott.

De sound van de band vindt de fundering in het voetenspel van organist Carlo de Wijs en de grooves van drummer Jordi Geuens. Al spelend banen ze zich een weg door hun sound, voorzien van analoge Moog synths. Soms symfonisch of filmisch en dan weer gelaagd en dansbaar. NHSP heeft een rijk geluid. Het geluid wordt aangevuld met een bijzondere visuele show. Engineer Job van Nuenen heeft speciaal voor NHSP een digitale visuele engine gebouwd waarbij livebeelden en vfx wordern gemengd met historische Hammondbeelden. Beeld en geluid smelten samen.

Jazz In Town

Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town. Jazz in Town is een samenwerking van De Kroepoekfabriek met theater de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad. In de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek voor te schotelen.

LET OP! Wij controleren onze bezoekers op een geldige QR-code aan de deur. Houd hier rekening mee wanneer je je ticket aanschaft. Verder verandert er niets aan je avond uit. Veel plezier alvast!

Line-up

Collapse
NEW HAMMOND SOUND PROJECT
NEW HAMMOND SOUND PROJECT

De sound van de band vindt de fundering in het voetenspel van Hammondorganist Carlo de Wijs en de grooves van drummer Jordi Geuens. Al spelend banen ze zich een weg door hun sound, voorzien van analoge Moog synths. Soms symfonisch of filmisch en dan weer gelaagd en dansbaar. NHSP heeft een rijk geluid. Het geluid wordt aangevuld met een bijzondere visuele show. Engineer Job van Nuenen heeft speciaal voor NHSP een digitale visuele engine gebouwd waarbij livebeelden en vfx wordern gemengd met historische Hammondbeelden. Beeld en geluid smelten samen.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event