loading

NEW HAMMOND SOUND PROJECT | JAZZ IN TOWN

HET KLASSIEKE HAMMOND GELUID OPNIEUW UITGEVONDEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.00
Deur
14.00
Datum
ZO 27 JUN 2021
Open
14:30
Start
15:00
Genre
Jazz
Tickets kopen

Op zondag 27 juni staat Hammondmeester Carlo de Wijs met zijn New Hammond Sound Project (NHSP) in De KF tijdens een Jazz in Town. Vooraf geeft hij ook een lezing over het instrument en zijn visie. Het klassieke Hammondgeluid opnieuw uitgevonden!

New Hammond Sound Project

Volgens Rhoda Scott, Hammondicoon en voorbeeld voor de Wijs, is het dankzij de Wijs dat het Hammondorgel de 21e eeuw kan induiken. “The Hammond organ has its traditional sound, which we all love, but so much more, since Carlo has created the modular Hammond, based on tradition and the tone wheel, and expanded to include digital and analog technology, enabling real time expression and new sounds. Carlo’s music [with the New Hammond Sound Project] is full of emotion, invention, and energy. He brings new possibilities to younger musicians aswell as to veterans of the keyboard”, aldus Scott.

De sound van de band vindt de fundering in het voetenspel van organist Carlo de Wijs en de grooves van drummer Jordi Geuens. Al spelend banen ze zich een weg door hun sound, voorzien van analoge Moog synths. Soms symfonisch of filmisch en dan weer gelaagd en dansbaar. NHSP heeft een rijk geluid. Het geluid wordt aangevuld met een bijzondere visuele show. Engineer Job van Nuenen heeft speciaal voor NHSP een digitale visuele engine gebouwd waarbij livebeelden en vfx wordern gemengd met historische Hammondbeelden. Beeld en geluid smelten samen.

Jazz In Town

Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town. Jazz in Town is een samenwerking van De Kroepoekfabriek met theater de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad. In de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek voor te schotelen.

DE STADSGEHOORZAAL TAKE-OVER

Deze show vindt plaats in de Stadsgehoorzaal als onderdeel van De KF Take-over. Say what? Yes, de KF Take-over! De Kroepoekfabriek beschikt jammer genoeg niet over voldoende capaciteit om met alle geldende maatregelen show te kunnen organiseren. Daarom hebben we besloten het buiten de deur te zoeken en het wél mogelijk te maken.

Het laatste weekend van november neemt De Kroepoekfabriek daarom de Stadsgehoorzaal over. Een weekend vol concerten en KF-programma speciaal voor de concertganger! Zo zie je Sandra van Nieuwland, The Kik, de regionale helden van KF Allstars en New Hammond Sound Project tezamen met een wel hele bijzondere yogasessie, compleet met techno en aromajockey.
De Stadsgehoorzaal biedt de ruimte om 100% veilig en volgens alle geldende maatregelen te doen wat wij willen: met te gekke muziek de stad en regio een stuk leuker maken. En: voel je vrij om een mondkapje te dragen. Mocht het programma niet doorgaan door aangescherpte maatregelen of een andere oorzaak, dan krijg je altijd je geld terug, gegarandeerd. Bij ons zit je safe.

  • Met de aanschaf van kaarten ga je automatisch akkoord met het naleven van geldende coronamaatregelen en -voorschriften, voor jouw veiligheid en die van anderen.
  • Op de dag last van gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.
  • Meezingen is helaas niet toegestaan, net als dansen.
  • De genoemde kaartsoorten (rood/paars/geel/blauw) dienen voor een soepele en veilige inloop. Het is niet mogelijk je zitplek te kiezen.

Line-up

Collapse
NEW HAMMOND SOUND PROJECT
NEW HAMMOND SOUND PROJECT

De sound van de band vindt de fundering in het voetenspel van Hammondorganist Carlo de Wijs en de grooves van drummer Jordi Geuens. Al spelend banen ze zich een weg door hun sound, voorzien van analoge Moog synths. Soms symfonisch of filmisch en dan weer gelaagd en dansbaar. NHSP heeft een rijk geluid. Het geluid wordt aangevuld met een bijzondere visuele show. Engineer Job van Nuenen heeft speciaal voor NHSP een digitale visuele engine gebouwd waarbij livebeelden en vfx wordern gemengd met historische Hammondbeelden. Beeld en geluid smelten samen.

HET GEZELSCHAP
Vorige event
STRUNG OUT
Volgende event