loading

NIEUWE VANGST: BEAR VALOUR + MARLE THOMSON

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 12 OKT 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Bij Nieuwe Vangst ontdek je de nieuwste en beste artiesten die barsten van de potentie. Nieuwe Vangst is helemaal gratis en een walhalla voor de zoekers van nieuwe en vooral goede muziek! Dit keer staan de indie/pop artiesten Bear Valour en Marle Thomson op de bühne.

Bear Valour

Bear Valour, voorheen bekend als Book of Eli, is opgericht door zanger/gitarist Aileigh Awad. Met maar liefst vier zangers, twee gitaristen, een subtiele synth en een contrabas creëert de band dromerige, donkere folk, rijk aan melodie en harmonieën. Kort gezegd doet hun muziek denken aan het vroegere werk van Bon Iver en Mister & Mississippi. Sinds de oprichting timmeren ze flink aan de weg. Zo wonnen ze de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland, stonden op Oerol en Songbird Festival en werd de track ‘Mourning Gloom’ genomineerd voor ‘Beste Track’ bij de Rotterdam Music Awards. In 2016 ondernam de band een tour langs Franse en Belgische chateaus, de perfecte setting voor de muziek van Bear Valour.

Marle Thomson

In het rijtje Sufjan Stevens, Lianne La Havas en Emily King mag vanaf heden ook Marle Thomson worden toegevoegd. Haar muziek zit boordevol loops, beats, toetsen, gitaar en zang en is verfrissend warm, edgy en kleurrijk. Haar eigen omschrijving is ‘soulful space pop’. De EP ‘The Canopy’ werd gelanceerd in een bomvolle bovenzaal van Paradiso en kwam tot stand met hulp van Paul Willemsen en Marcel Tegelaar die eerder werkten met namen als Beans & Fatback, Ruben Hein en Eefje de Visser. Marle is te gast geweest in De Wereld Draait Door en op Amsterdam Woods. Bij de tv-show wist ze vooral Nico Dijkshoorn te raken: “Zo kan het dus ook: een gitaar en een stem, soms de ogen dicht en dan hier een heel publiek inpakken met een liedje dat
rechtstreeks vanuit het hart de mond uit rolde, Marle ontroerde mij vanavond.” De moeite waard om te checken,

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event