loading

NIEUWE VANGST: BELLS OF YOUTH + IX

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 9.50
Deur
€ 11.50
Datum
ZA 14 MEI 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Nieuwe Vangst haal de winst weer binnen op zaterdag 14 mei. Dit keer met Bells of Youth en IX. Pop en rock ´n roll voor de fijnproever, maar altijd in een toegankelijk jasje!

IX
IX is het alter ego van Marnix Dorresteijn, een muzikale duizendpoot en een vrijwel ongelimiteerd talent. Hij componeert, produceert, speelt gitaar, dicht, arrangeert, zingt, drumt, speelt piano en dan nog wat zaken daarnaast. IX is het project waarbinnen al die krachten samenkomen. Zijn muziek, zoals te horen op de onlangs uitgekomen IXtape, stelt een grote liefde en kennis van popmuziek uit 60s, 70s en 90s tentoon. Deels elektronische muziek, exotische invloeden en zijn persoonlijke voorkeuren zorgen er echter wel voor dat zijn muziek futuristisch klinkt en niet nostalgisch. Duik mee in dit warme popbad! Check IX ook op Spotify.

 IX

 

Bells of Youth

Bells of Youth is veel haar, vijf persoonlijkheden en één band. Ze maken popliedjes en delen vriendschap. Ze zijn punk op z’n Blondies en rock-‘n-roll op z’n Fleetwood Macs. In 2014 vierde de band na een optreden in De Wereld Draait Door in een uitverkocht Paradiso de geboorte van hun eerste kind: debuutalbum BOY, uitgebracht in eigen beheer. De daarop volgende zomer speelden de vrouwen op meer dan 40 festivals in binnen- en buitenland. OOR riep Bells of Youth uit tot ‘Belofte van 2014’ en ook 3FM en Radio 2 kregen Bells of Youth in de smiezen: ze werden door beide zenders tot talent uitgeroepen en single She Said/He Said belandde op de playlist. In de zomer van 2015 dook de band samen met producer Tony Platt (o.a. AC/DC, Bob Marley en Iron Maiden) een studio in de Belgische Ardennen in. Na twaalf dagen zwoegen kwam daar de tweede baby ter wereld. De release van dit nieuwe album wordt verwacht in 2016.

BellsofYouth_bySoesjaLeugs

 

Nieuwe Vangst
Nieuwe Vangst is een KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben hebben bewezen, maar nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Not yet… Wij zeggen je: dat gaat niet lang meer duren. Nu live van dichtbij te bewonderen in De Kroepoekfabriek, binnen niet al te lange tijd moet je in de rij voor een kaartje voor de grote zalen en festivals. Dus, grijp je kans en kom vissen bij Nieuwe Vangst.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event