loading

NIEUWE VANGST: ELECTRIC COMPANY + PEER

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 8.50
Deur
€ 10.50
Datum
VR 6 APR 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Tijdens Nieuwe Vangst schotelen we je altijd knijtervers nieuw talent met grote potentie voor. Dit keer zijn dat de mod brothers (en sister) PEER en Electric Company op vrijdag 6 april. Een tour vol met nieuw materiaal. Britpop in een strak, modern indiejasje!

PEER

Het verhaal van de Middelburgse band PEER start in 2014 met het winnen van de Buma Music Academy Award en diverse regionale competities. Het jaar daarop brengt PEER voor het eerst muziek uit. Ook tijdens hun liveshows beginnen de vier bandleden steeds meer te groeien. Begin 2017 kondigt de band met het releasen van de single ‘I Dont Wanna’ hun debuut-EP Mad For It! aan, waarvoor ze de studio in zijn gedoken met producer Huub Reijnders en BLOF bassist Peter Slager. De EP verschijnt in het voorjaar van 2017 en bevat zeven krachtige, energieke nummers met refreinen die je de rest van de week niet meer uit je hoofd krijgt. De release blijft niet onopgemerkt en in de zomer speelt de band de festivals plat. Voor de video-opname van de single Emily reist de band af naar hun favoriete stad Liverpool, waar ze eerder dat jaar al speelden in de befaamde Cavern Club. Kort hierna is de band te gast bij De Wereld Draait Door. Momenteel werkt PEER aan nieuw materiaal waar ze tijdens deze tour een voorproefje van geven.

ELECTRIC COMPANY

De Utrechtse band rondom Zac Chapman heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan nieuwe nummers en een nieuwe bezetting. Met de komst van nieuwe drummer Quinten de Jongh en toetsenist Sophia Vernikov, waait er een frisse wind door de sound van de band. Electric Company is binnen zijn genre authentiek, maar klinkt nu moderner dan voorheen. Dankzij de livereputatie van de band schopte men het al tot voorprogramma’s, onder andere van DMA’s. De band heeft met een teaser track en een officiële single al een flinke duw gekregen op Spotify, vooral in het buitenland. In Nederland zette het gezelschap met een optreden op DWDD ook de eerste stappen naar groter succes. Zowel de muziek als de clips van Electric Company vormen een brug tussen Amerikaanse en Britse invloeden. De nieuwe single ‘Let’s Write Another Plan’ is gelijk ook de aankondiging van de debuut-EP Tailspin die op 4 april zal verschijnen.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event