loading

NIEUWE VANGST: HENK & MELLE + STÖMA

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 5.50
Deur
€ 7.50
Datum
VR 10 FEB 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op vrijdag 10 februari staat het  duo Henk & Melle in De Kroepoekfabriek. De twee besloten hun krachten te bundelen na beide zelf al een carrière te hebben opgebouwd. Henk bracht albums uit met rockband Hallo Venray en Melle maakte onderdeel uit van Smutfish. Samen, onder de simpele en doeltreffende noemer Henk & Melle, maken ze wonderschone en aaibare americana.

Henk & Melle maakten hun debuut met het album Roodnoot in 2012. Het album werd bestempeld als de creatie van een samenwerking die naar meer smaakt. Hun tweede album werd verwezenlijkt door middel van crowdfunding en typerend voor het duo is dat ze de nummers op een opmerkelijke locatie hebben geschreven; een wegrestaurant. De reden? Het past perfect bij hun muziek: Niet te lang stil staan, gewoon schrijven en weer doorgaan. Het duo heeft hierdoor iets puurs neer weten te zetten, bestaande uit niets anders dan zang, een gitaar en een traporgeltje. Meer dan dit hebben de twee ook niet nodig om een fijne muzikale creatie neer te zetten.

henk melle kroepoekfabriek americana

 

STÖMA
Stöma is een Rotterdams funk/rock trio. De muziek is dynamisch, psychedelisch en meeslepend met invloeden uit elk denkbare hoek: Primus, Stravinsky, Stooges, Autechre, Hendrix, John Coltrane, RHCP…. Optredens balanceren op de rand van performance art en chaos.

Sinds de release van de eerste titelloze cd in 2005 heeft Stöma een grote fanschare opgebouwd. Overal waar de band in de afgelopen jaren optrad werd een memorabele indruk achter gelaten. Nik Nok 7” verscheen in 2007 en Boe! volgde in 2008 en stond in de lijst van de hoogst gewaardeerde albums op de luisterpaal van 3voor12.

pers 1

 

Nieuwe Vangst
Nieuwe Vangst is een KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben bewezen, maar nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Not yet… Wij zeggen je: dat gaat niet lang meer duren. Nu live van dichtbij te bewonderen in De Kroepoekfabriek, binnen niet al te lange tijd moet je in de rij voor een kaartje voor de grote zalen en festivals. Dus, grijp je kans en kom vissen bij Nieuwe Vangst.

NieuweVangst-Logo-rgb

Gebruik maken van de 50% Rabokorting of andere kortingen? Dat kan! Hoe dat werkt vind je hier.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event