loading

NIEUWE VANGST: JON TARIFA + HAAS

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 22 MRT 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Vrijdag 22 maart is de dag van een nieuwe ronde Nieuwe Vangst. Dit keer maken songwriter Jon Tarifa en popmuzikant en rapper Haas, mét band, hun opwachting. En daar kan je gewoon gratis naar toe.

JON TARIFA

Jon wilde oorspronkelijk profvoetballer worden, maar na een blessure kon hij dat op zijn buik schrijven. Het Plan B was er gelukkig: muziek. Doordat zijn vader diplomaat was, verhuisde de familie van Albanië naar de VS en later naar Nederland. Vrij kort na zijn komst hier, sluit hij zich aan bij de band Nuclear Family. Daar was hiphop de basis (boombap). Na wat muzikale omzwervingen ging hij in 2011 solo aan de slag. Zijn band bestond al snel uit mensen afkomstig uit de hele wereld: Duitsland, Suriname, Polen, Litouwen, Letland, Nederland en Albanië. Die internationale aanpak werkte: optredens op Curacao North Sea Jazz, Eurosonic Noorderslag en vijfmaal Parkpop volgden na de release van zijn debuutsingle.

Door samenwerking met producers Holger Schwedt en Sander Rozeboom (o.a. Miss Montreal, Marco Borsato, Go Back to the Zoo, Caro Emerald en Van Velzen) kwam er een nieuwe sound. Als gevolg hiervan kwam zijn muziek terecht onder een Obama-tributevideo die over de hele wereld viraal ging en waardoor hij regelmatig op de Nederlandse tv te vinden was.

HAAS

Jeffrey de Haas is een creatieve duizendpoot en getalenteerd rapper. Na zijn debuut in 2010 weet hij de eerste prijzen in de wacht te slepen en een plek te veroveren op Eurosonic Noorderslag. Afgelopen periode was voor Haas echter een bewuste periode van stilte. Hij heeft in de studio gewerkt aan een nieuw geluid en veel nieuwe nummers geschreven. Zijn nieuwe tracks weerspiegelen zijn sterkte karakter en eigen wil. Hij is puur in zijn woordkeuze, extravert en doeltreffend.

Sinds kort speelt Haas zijn eigen band. Hij kent zijn oorsprong in de hiphop maar valt met zijn nieuwe nummers goed in het pop-genre te plaatsen. De melodieuze raps en pakkende refreintjes hoor je terug op de nieuwe EP en natuurlijk live!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event