loading

NIEUWE VANGST: MONOMYTH + MONSTERTONE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 11.50
Deur
€ 13.50
Datum
VR 8 APR 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

De visnetten zijn weer binnengehaald en met resultaat! Vrijdag 8 april neemt Monomyth je mee op een epische reis met onbekende afloop. 

De band is in 2011 opgericht in Den Haag; instrumentale muziek is vanaf het begin de insteek. Met hun ervaring als bagage stevenen de leden met volle overgave af op hun gezamenlijke muzikale doel: progressieve transcendentie. De Monomyth theorie, bedacht door Joseph Campbell, omvat een schematische weergave van een avontuur. Monomyth vertaalt dit via concepten naar muziek, waarbij de verhaallijnen helpen om een avontuur muzikaal vorm te geven en waarbij concept, art en muziek samensmelten tot een zinnenprikkelend geheel. Monomyth speelt muziek voor “the mind, the body and the soul”.

Monomyth staat voor spannende instrumentale soundscapes, een achtbaanrit waarin de luisteraar zich kan verliezen. Het is het geluid van vijf mensen, die op zoek zijn naar hun muzikale grenzen en daaraan voorbij gaan. Monomyth sleept je mee naar een andere wereld, een plek die zowel nieuw als bekend voelt. De muziek van Monomyth is een totaalervaring, een collectief statement van vijf gelijkgestemde identiteiten.

Het nieuwe en derde album Exo volbrengt Monomyth haar eigen epische trilogie en zet weer voet aan wal. Het concept, zoals dat is ingezet op S/T en Further, krijgt hier een spannend vervolg. Het hoofdthema van Exo is de ontdekking en het in kaart brengen van een compleet nieuw gebied, met voor de oplettende luisteraar een paar interessante verrassingen. Opnieuw worden de technische mogelijkheden ten volste benut, zowel in de muziek als in het verhaal achter de plaat. De inmiddels zeer herkenbare Monomyth stijl sijpelt rijkelijk door in de vijf nieuwe tracks, maar de band experimenteert ook met nieuwe elementen. Zo is er naast ambient, prog-, kraut- en spacerock ook soul, dance en zelfs onversneden hardrock te horen. Dit alles is overgoten met de productie van Pieter Kloos, die het geluid van Monomyth nog meer diepgang weet te geven. Helder, transparant en trance-opwekkend. Sluit je ogen en ga mee op avontuur.

monomyth-presspic-2016-4-photocredit-Michel-Mees

MONSTERTONE
Drie kerels met een voorliefde voor 70’s rock ’n roll riffs, begonnen in 2007 met het waarmaken van hun droom: het starten van een band en rocken tot ze erbij neervallen! Ze spelen supercharged rock ’n roll geïnspireerd door helden als AC / DC, Peter Pan Speedrock en Danko Jones.
Monstertone heeft al veel shows en festivals achter de rug in onder andere Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Verder heeft de band podia gedeeld met o.a. Grand Magus, Atomic Bitchwax, Peter Pan Speedrock, Karma to Burn, Loudness en Dublin Death Patrol. Monster Tone heeft inmiddels een tweede album uitgebracht, getiteld Ballkick. En dat is zo supercharged als rock ’n roll maar kan zijn! Dit wil je niet missen!
Monstertone is :
Jeff von D – Vocals/guitar
George de Ruiter – Bass
Raymond de Wit – Drums
MTband 03

Nieuwe Vangst
Nieuwe Vangst is een KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben hebben bewezen, maar nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Not yet… Wij zeggen je: dat gaat niet lang meer duren. Nu live van dichtbij te bewonderen in De Kroepoekfabriek, binnen niet al te lange tijd moet je in de rij voor een kaartje voor de grote zalen en festivals. Dus, grijp je kans en kom vissen bij Nieuwe Vangst.

Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

 

LOS METALLICOS, RENEGADE BANDITS + SKJØR
Volgende event