loading

NIEUWE VANGST: PINGUIN RADIO PRESENTS THE ELEMENTARY PENGUINS

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 7.50
Deur
€ 9.50
Datum
ZA 22 OKT 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

We hebben de netten weer binnengehaald voor de maandelijkse Nieuwe Vangst, op zaterdag 22 oktober. Ditmaal zwemmen The Elementary Penguins met een gloednieuw album het podium op. Vorig jaar veroverden ze als ervaren guppies al eerder het Kroepoek-podium, maar nu de band behoort tot het grotere segment is voorzichtig de hengel weer uitgehangen. Met een nieuw album in de zak belooft 2016/2017 voor deze indierockband allerlei moois in het verschiet te hebben. Verwacht funky rock met energieke zang en smerige gitaarpartijen. Liefhebbers van The Killers worden hier sowieso blij van.  Support komt in de vorm van The Mutations. 

The Elementary Penguins is een in Amsterdam gevestigde indierockband. De band is ontstaan dankzij een charmant oproepje op een briefje in de supermarkt ( je weet wel die waar je ook een oppas voor je poes kunt vinden). De net naar Nederland geëmigreerde Dale Wathey hapte gretig op de advertentie van Sjap Kooistra. En na de backstage ontmoeting met drummer/roadie Maurits Huijgen tijdens een tour met Go Back to the Zoo, werden de handen ineen geslagen en sindsdien is de band een feit. Een succesvolle samenwerking zo blijkt, want kort daarna volgt een tour met jawel: Go Back to the Zoo. Maar daar bleef het niet bij. Ook Moke vroeg de heren vervolgens als voorprogramma!
ELEMENTARY PENGUINS - 22 OKTOBERDeze Amsterdamse indierockers maken hyper-aanstekelijke songs die zich kenmerken door lekker funky en The Killers-achtige invloeden. Niet alleen nummers als Everybody Knows My Name Especially On The Dancefloor en King Until I See You maken indruk. Eerstgenoemde werd namelijk al snel opgepikt door het Engelse NME en na één week door 3fm al uitgeroepen tot Serious Talent. Naast de goede platen weten ze veel mensen te trekken door de energieke optredens, en misschien een heel klein beetje door het gratis uitdelen van hun demo’s. In elk geval is de Nieuwe Vangst van oktober weer zeer de moeite waard om te komen vissen. Want beet heb je sowieso!

The Mutations
Seventies, psychedelische rock en vette visuals. Ja, dat is het zo’n beetje. Deze Rotterdamse band is niet vies van verschillende invloeden en dat is te horen ook! Ze houden van experimenteren, maar hebben over het algemeen een lekkere indie sound. Klinkt als: The Beatles, David Bowie en soms zelfs Santana.

The Mutations

Nieuwe Vangst
Nieuwe Vangst is een KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben hebben bewezen, maar nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Not yet… Wij zeggen je: dat gaat niet lang meer duren. Nu live van dichtbij te bewonderen in De Kroepoekfabriek, binnen niet al te lange tijd moet je in de rij voor een kaartje voor de grote zalen en festivals. Dus, grijp je kans en kom vissen bij Nieuwe Vangst.

NieuweVangst-Logo-rgb

Korting pakken? Kijk dan even hier voor meer info.

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event