loading

NO TRIGGER + BREAK OF DAY + HARSH REALMS

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 13.50
Deur
€ 15.50
Datum
DO 3 AUG 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
01:00
Tickets kopen

Op donderdag 3 augustus verwelkomen we hardcoreband No Trigger (VS) en Break of Day (BE). Een avondje met de betere punk zal het resultaat zijn.

NO TRIGGER

No Trigger zag het levenslicht in het jaar 2000. Met een geluid dat klinkt als bands zoals Strike Anywhere en None More Black, is er de garantie voor een keiharde punkshow. De band bracht twee demo’s uit die zorgden voor veel lofbetuigingen van o.a. de online magazines Pastepunk en Punknews, waarvan de laatste No Trigger omschreef als ‘de beste ongetekende band in Amerika.

In 2005 tekende No Trigger bij het onafhankelijke platenlabel Nitro Records en hierna werd hun full-length debuut album, getiteld Canyoneer, uitgebracht in maart 2006. Een lange periode van stilte na het debuutalbum leidde tot speculaties over de band. Hielden ze ermee op? Kwam er toch een vervolg? In september 2010 kwam de band eindelijk met een update. De originele samenstelling was hervormd en snel zou er nieuw werk verschijnen. De nieuwe EP Be Honest verscheen in december 2010. Ook maakte de band bekend dat ze kort na het uitbrengen van het EP, hadden getekend bij No Sleep Records. Uit deze samenwerking ontstond in 2015 hun nieuwe album Tycoon.

BREAK OF DAY

Een EP en drie full albums na hun oprichting, is Break of Day uitgegroeid tot een bekende band in de Belgische scene. Deze hardcore punkband bestaat al meer dan 10 jaar, spelen op podia over heel België, Nederland en Frankrijk. Een paar jaar na de release van het debuut EP ‘Where Ends Meet Life Begins’, begon de band te werken aan hun eerste langspeler: ‘The Hangman’s Fracture’. De band werkte voor de eerste plaat samen met Funtime Records en dit resulteerde in een sterk en goed ontvangen debuutalbum. Hierdoor kreeg de band de kans om het podium te delen met bands zoals Strike Anywhere, Hot Water Music en Verse.

Twee jaar later begon de band aan een tweede album. Hoewel het schrijfproces onveranderd bleef, werden de songstructuren ingewikkelder en de muziek werd melodieuzer en agressiever tegelijk. ‘Illusions Burn’, het tweede album van de band, werd zo een album gevuld met killer verses, harde sociaal-politieke teksten, bitterzoete refreinen en razende breakdowns. Het album, opnieuw uitgebracht door Funtime Records, werd overal geprezen. De band verdiende hiermee een plek als voorprogramma bij hun grote voorbeelden: Pennywise en Bad Religion. In 2014 brachten ze hun derde album uit; Counterclockwise, dit keer in samenwerking met Thanks But No Thanks Records. Kort na de release van dit album, veranderde de samenstelling van de band en in 2015 voegde zich twee ervaren muzikanten bij de band die positieve energie en creativiteit brachten, wat resulteerde in het nieuwe album Before life decides youve had enough, die in slechts 10 maanden tijd werd geschreven. Dit is een teken van de hernieuwde kracht van de band. Dit vierde full length album werd uitgebracht in mei 2016. Vol energie treden ze nu weer op!

HARSH REALMS

Harsh Realms werd opgericht in 2012. De band, bestaande uit Maarten de Vugt (vocals/bass), Wouter de Vugt (drums), Coen Floren (gitaar) en Hans Vermeeren (gitaar) die keiharde punk rock spelen, braken al de nodige podia af. Na optredens in België, Duitsland, Italië, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk staan ze nu als support act in De Kroepoekfabriek.

De band heeft al samengespeeld met bands zoals The Offspring, Off With Their Heads en Good Riddance, dus Harsh Realms is een meer dan waardig support!

 

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event