loading

ÖNDER | JAZZ IN TOWN

VAN OPEN SOUNDSCAPES TOT STEVIGE AVANTGARDE

Informatie Collapse

Voorverkoop
15,00
Deur
17,50
Datum
VR 21 OKT 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Blues & Jazz
Jazz In Town
Tickets kopen

Zet 21 oktober alvast in je agenda, want dan komt Önder naar De Kroepoekfabriek! De uit Amsterdam afkomstige band Önder bestaat uit bassist/componist Jort Terwijn, Basklarinettisten Federico Calcagno & Hristo Goleminov, basgitarist Alessandro Mazzieri en drummer Nick Tessalonikefs. De bezetting is een frisse en zeldzame samenstelling van basinstrumenten die zowel elektronisch als akoestisch worden gebruikt. De composities gaan van hypnotiserende, labyrintische drones naar chopped-up beats,  en van open soundscapes naar stevige avant-garde. De band is constant opzoek naar nieuwe ontdekkingen binnen de jazz.

Voor Önder componeert Jort Terwijn verhalen in muziek, voor een uitzonderlijke combinatie van basinstrumenten, drums en elektronica. In deze band staat de contrabas gebroederlijk naast twee basklarinetten en basgitaar. Beats, drones en soundscapes geven kleur aan de spannende onderwerpen: seriemoordenaars, IJsland, heimwee, desoriëntatie en ‘crushed drum’n’bass’.

Jort Terwijn
Terwijn studeerde Jazz en Improvisatie aan de ArtEZ University of Arts in Arnhem, L’ESMUC in Barcelona en het Conservatorium in Amsterdam. Hij heeft les gehad van internationale bassisten als Ernst Glerum, Petter Eldh, Joe Martin en Joe Sanders.

 

Over Jazz in Town
Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

Informatie

Voorverkoop
15,00
Deur
17,50
Datum
VR 21 OKT 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Blues & Jazz
Jazz In Town
Tickets kopen
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event