loading

PANDEMONIUM FLASHBACK: CURFEW & S5

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 5.50
Deur
€ 5.50
Datum
ZA 12 MEI 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op zaterdag 12 mei staat de volgende Flashback op de agenda. Terug naar het oude Vlaardingse Pandemonium! Naast de reguliere dansavond met alleen maar het beste wat de jaren ’90 konden bieden aan alternatieve muziek, spelen er twee bands in originele bezetting die in de jaren 90 de lokale en nationale podia bestormden. Waan je weer terug in de tijd dat Beavis and Butthead jouw nieuwslezers waren, Headbangers Ball en Wet & Wild de tv programmas waarvoor je thuisbleef, MTV nog muziekclips liet zien, de Grunge nog niet dood was en het internet nog in opkomst was Welkom terug in de alternatieve jaren ’90.

S5

We trappen de avond af met Vlaarding’s trots S5. Deze oorsuizende viermansformatie met een knallend karakter is opgericht in 1996 en mag zich toch echt tot het Vlaardings meubilair rekenen.
S5 werd destijds opgericht als het officiële herrie project van zanger Pascal, gitarist Patrick, Michel op bas en drummer Thijs.
Een publieksfavoriet (winnaar Pandemonium Publieksprijs 1997) met vlotte punkrock songs uit de eigen creatieve doos neemt deze band je weer terug naar de jaren 90. Met invloeden als Guns n Roses, Green Day, Smashing Pumpkins en Nirvana. Na de release van hun demo tape Style is Murder bracht S5 menig zaal in vervoering in Rotterdam en omstreken. Eenvoudig, energiek maar vooral veel lol, of zoals zij het zelf stellen SPELUH!’

CURFEW

Curfew werd in 1997 opgericht en won net als S5 de Pandemonium Publieksprijs in 1998. Met een snoeiharde metal crossover heeft Curfew altijd geflirt met hip hop, funk en fusion. Invloeden werden destijds gevonden in bands als Urban Dance Squad, Biohazard en Incubus met de vocale intensiteit van bands zoals Rage Against The Machine en Public Enemy.

Curfew tourde vanaf 1997 langs alle zalen voordat zij in 2000 werden getekend door 4Tune Records. Met labelgenoten Laberinto (Venezuela), Agresion (Colombia/ Venezuela) en Retturn (Brazilië) speelden zij met o.a. Soulfly (ex Sepultura), Brotherhood Foundation, Undeclinable Ambuscade en Krezip (kan gebeuren!).

In 2002 was de koek op en speelden de afzonderlijke leden tot op de dag van vandaag in vele muzikale projecten. In 2009 kwam een deel van Curfew nog bij elkaar voor de allereerste Pandemonium Flashback en in het voorjaar van 2017 werd samen met S5 toch het plan gemaakt om beide bands nog voor een keer in de originele bezetting bij elkaar te halen. Dat is gelukt en dat mag op zich een wonder heten! Curfew zal een greep ten gehore brengen uit het repertoire wat uit is gebracht in deze periode (4 in Da Box, Instant Rage, Common Sense en het album Delusional Thought). De verzamelaar All That And A Bag of Chips zal vanaf 20 augustus gratis op Spotify te beluisteren zijn.

Hoe we Curfew en S5 anno 2018 moeten omschrijven? Wellicht de kwaliteit van vroeger, met de ontspanning die met de leeftijd komt! Party on Wayne! Party on Garth!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event