loading

PODIUMPROGRAMMA OP HET STADSSTRAND

ROCK TOT HIPHOP, VAN JAZZ TOT ELECTROPOP

Informatie Collapse

Deur
GRATIS
Datum
ZO 4 JUN 2023
Open
Start
Verwacht Einde

Ook dit jaar werken Het Stadsstrand Vlaardingen en De Kroepoekfabriek samen! Tussen Juni en September 2023 kun je genieten van maarliefst 20 concerten op het Stadsstrand, georganiseerd door De Kroepoekfabriek. 

Klik op de artiesten hieronder voor meer informatie over het concert!

Line-up

Collapse
Vrijdag 25 augustus - GANGS OF KIN
Vrijdag 25 augustus - GANGS OF KIN

Gangs of Kin Gangs of kin is geen verhaal over brute mannelijke rituelen. Het is een naam die inspeelt op de verbondenheid die we voelen als culturele junkies, geluidsdiscipelen en hondsdolle 'Stans': muziekliefhebbers. Verwantschap zorgt ervoor dat we steeds opnieuw vallen, voor elke noot. Gangs of Kin is het artiestenproject voor songwriter/kunstenaar Joël Gaerthé, een eclectische, hedendaagse artiest en troubadour met een memorabele raspende stem. Gangs is zijn eigen mix van indierock en surrealistische pop. Tijdens dit project verkent hij een overvloed aan genres en stijlen - van psychpop tot R&B - een hybride ethos op zoek naar creatieve en emotionele overgave, en een publiek - een Gang. “Muziek is iets om te delen. Ego hoort er niet bij want hogere niveaus worden samen bereikt”, licht Joël toe. Starttijd: 20:30, toegang is gratis!

Collapse
Zaterdag 2 september - MAURINO
Zaterdag 2 september - MAURINO

Dansbaar, rauw en persoonlijk: MAURINO is een unieke ‘Future Latin’ sound, dat in het voorjaar van 2020 het licht zag. Reggae drums, jazzy piano, dikke baslijn. Het nieuwe project van de gedreven frontman MAURINO gaat geen enkel genre uit de weg. Zelfs een sample van de hartslag van zijn pasgeboren dochter is verwerkt tot muziek, begeleid door MAURINO’s vertrouwde diephese stem en zijn maatschappijkritische Spaanse teksten. Een geluid van nu, met het gevoel van toen. Starttijd: 20:30, toegang is gratis!

Collapse
Zondag 10 september - Nakumba Duo
Zondag 10 september - Nakumba Duo

Nakumba is een gezelschap dat zowel Latin als Braziliaanse muziek speelt. De groep is geformeerd rond Sophie Nakou. Geboren Griekse en van huis uit kreeg ze de muziek met de paplepel ingegoten van vooral haar vader, die zanger is. Zo groeide ze op met traditionele modale muziek uit het centrale gedeelte van Griekenland. Later begon ze ook te experimenteren met pop en jazz. Na een jaar in Barcelona, werd haar muzikale panorama uitgebreid met Latijns-Amerikaanse muziek. Daarna besloot ze om met al haar muzikale bagage te gaan studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Dat heeft geresulteerd in de smeltkroes van muziekstijlen die Nakumba speelt: Latin, Braziliaans, Afrikaans met een vleugje Jazz.

Collapse
Vrijdag 22 september - Captain Peacock
Vrijdag 22 september - Captain Peacock

"70's en 80's muziek met een twist" is de succesformule van de Vlaardingse Band Captain Peacock. Ze zijn regelmatig op podia in de regio te vinden, maar op 22 september staan ze op het podium van Het Stadsstrand. De naam Captain Peacock komt van het gelijknamige personage uit de serie 'Are You Being Served'. Deze naam is gekozen omdat de nummers die Captain Peacock speelt precies in uit de tijd komen dat de serie op TV was. Wat kan je verwachten? Een set met heel herkenbare muziek, soms verbouwd of als medley, met een aantal verrassende wendingen, waar reclame jingles en tunes van TV-series uit dezelfde periode niet worden vergeten! Starttijd; 20:30, toegang is gratis!

Collapse
Zaterdag 23 september - TOINE
Zaterdag 23 september - TOINE

Gewapend met strakke gitaarskills, een soulvolle stem en gevoel voor sterke melodieën, maakt TOINE door de jaren heen flinke meters op diverse bühnes. Zo treedt hij met zijn band op in belangrijke concertzalen als Paard van Troje, P60 en De Vorstin. Ook staat TOINE op de Keymusic Stage van NN North Sea Jazz Festival. Tevens is hij het voorprogramma van grote namen als Robben Ford, Anderson.Paak, Matt Schofield en Erwin Java. Op tv is TOINE te zien in De Beste Singer-Songwriter van Nederland en in De Wereld Draait Door. Onlangs stond de singer-songwriter nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland!

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event