loading

THE POSIES + REIGER

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 18.00
Deur
€ 21.00
Datum
VR 4 NOV 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Seattle, 1988.  In de dagen voor de doorbraak van Seattle-legendes als Pearl Jam, Nirvana en Soundgarden waren daar al The Posies met hun debuutplaat Failure, waarmee ze een pionier zijn geweest in de grunge. In de bijna dertig jaar die we nu verder zijn, heeft de band niet stilgezeten. Hun sound is rijker dan ooit en op 4 november mogen we deze groep, een bescheiden legende, ontvangen in De Kroepoekfabriek!

The Posies
Grunge, powerpop, retropop, de inmiddels klassieke albums Dear 23 en Frosting On The Beater van The Posies dragen al deze kwalificaties. Feit is dat na twintig jaar de songs de tand des tijds makkelijk hebben doorstaan. Songwriters Jon Auer en Ken Stringfellow gingen eind jaren ’90 elk hun eigen weg, om in 2005 weer als The Posues het album Every Kind Of Light uit te brengen. Ken, woonachtig in Frankrijk, en Auer, sinds kort wonende in Brussel, blijven sindsdien The Posies combineren met hun eigen projecten. Auer: “Het resultaat daarvan is dat we alleen met The Posies bezig zijn als we écht willen. Nooit omdat we ons verplicht voelen, maar alleen als we geinspireerd zijn. Voor mij maakt dat een enorm verschil. Het houdt The Posies fris en plezierig.” En zo is het! In april 2016 bracht de band haar nieuwe plaat ‘Solid States’ uit. Deze wordt nu gevolgd door een Europese tour, waarvan de show in De Kroepoekfabriek deel uitmaakt.

 

 

THE-POSIES-salon-01-credit-photo-Dot-Pierson-2016

Reiger

Nadat Matthijs Peeters nog wat liedjes op de plank had liggen na The Gasoline Brother en Sandusky had hij toch maar besloten om het allemaal zelf te gaan doen. Reiger is het resultaat! Zijn eerste EP (sep 2016)  gaat duidelijk maken dat dit een muzikant is die van wanten weet en een hele eigen sound heeft. Die andere rasmuzikanten die mee spelen maken het geheel af!

Gebruik maken van de 50% Rabokorting of andere kortingen? Dat kan! Hoe dat werkt vind je hier.

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event