loading

RAY FUEGO – HEMELSCHIP

HEMELSCHIP TOUR

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
16.50
Datum
VR 10 DEC 2021
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

Rapper Ray Fuego releasede in januari van 2021 zijn nieuwe plaats Hemelschip na successen met SMIB en soloplaat Zwart. Op vrijdag 10 december doet Fuego De Kf aan tijdens de Hemelschip-tour.

De in 1996 geboren Ray Fuego begon al vroeg met het schrijven van teksten over actualiteiten, misstanden en en gebeurtenissen. Na diverse projecten ontstond vervolgens het collectief SMIB. Ze brachten onder andere de albums Bummy Boy, Mubby Yobs 2.0 uit en volgde later met solowerk. Al in de diverse groepen liet Fuego zien dat zijn mentaliteit en muziek bol staan van activistische neigen en een keiharde Do It Yourself (DIY) mentaliteit. Dat legde vooral SMIB geen windeieren. Met de EP ‘Wit’ werd de basis gelegd voor het prijswinnende album ‘Zwart’, zijn eerste full length release als solist. Het album, met onder andere een samenwerking van Raven van de garagerockgroep Mozes & The Firstborn, werd door 3VOOR12 in 2018 gekozen tot album van het jaar. Zwart werd in 2019 opgevolgd door zijn tweede album ‘Fue’. Tegelijkertijd vond Ray Fuego zijn weg naar de ├ęchte punk. Tezamen met oudleden van Aux Raus richtte hij namelijk Ploegendienst op, alwaar hij de frontman van is.

HEMELSCHIP

Fast forward naar januari 2021: zijn nieuwste werk ‘HMLSCHP’ (Hemelschip) vindt zijn weg naar de streamingdiensten. Het blijkt een plaat die ook in de pers kan rekenen op lof. De productie blijkt een een flinke stap voorwaarts, de teksten zijn beter en vooral: het album voelt als een solide geheel. Rondom het thema ruimtevaart bouwt hij tracks en doordat de tracks op een logsche volgorde staan, voelt de plaats ook alsof je een ruimtereis maakt, aldus het Parool. Rays voorkomen is de belichaming van zijn geluid: rauw, veelzijdig, roekeloos, ruig maar zeker ook stijlvol. Al met al genoeg ingredi├źnten voor een hemelse avond hiphop.

 

KNIGHT AREA | PLATENREUS PRESENTEERT
Vorige event
WILSON & WAKEMAN
Volgende event