loading

RAY FUEGO

SMIB FRONTMAN BACK ON STAGE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.00
Datum
VR 27 MEI 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

*Dit concert zou aanvankelijk op 10 december 2021 plaatsvinden. Ticketkopers hebben een mail ontvangen, al aangekochte tickets blijven geldig*

Ray Fuego releasede onlangs de plaat ‘OPEN, BLOOT ‘N PARANOÏDE’ na successen met SMIB en soloplaat Zwart. Vrijdag 27 mei speelt hij bij ons in De Kroepoekfabriek!

De in 1996 geboren Ray Fuego begon al vroeg met het schrijven van teksten over actualiteiten, misstanden en en gebeurtenissen. Na diverse projecten ontstond vervolgens het collectief SMIB. Ze brachten onder andere de albums Bummy Boy, Mubby Yobs 2.0 uit en volgde later met solowerk. Al in de diverse groepen liet Fuego zien dat zijn mentaliteit en muziek bol staan van activistische neigen en een keiharde Do It Yourself (DIY) mentaliteit. Dat legde vooral SMIB geen windeieren. Met de EP ‘Wit’ werd de basis gelegd voor het prijswinnende album ‘Zwart’, zijn eerste full length release als solist. Het album, met onder andere een samenwerking van Raven van de garagerockgroep Mozes & The Firstborn, werd door 3VOOR12 in 2018 gekozen tot album van het jaar. Zwart werd in 2019 opgevolgd door zijn tweede album ‘Fue’. Tegelijkertijd vond Ray Fuego zijn weg naar de échte punk. Samen met oudleden van Aux Raus richtte hij namelijk Ploegendienst op, waar hij de frontman van is.

Fast forward naar 2022: zijn nieuwste werk ‘OPEN, BLOOT ‘N PARANOÏDE’ is uit. Het blijkt een plaat die ook in de pers kan rekenen op lof. Rays voorkomen is de belichaming van zijn geluid: rauw, veelzijdig, roekeloos, ruig maar zeker ook stijlvol. Al met al genoeg ingrediënten voor een harde avond hiphop.

 

Line-up

Collapse
Ray Fuego
Ray Fuego

De veelzijdige, ruige en altijd gewaagde artiest Ray Fuego heeft zichzelf meerdere keren opnieuw uitgevonden als deel van meerdere rapformaties, waaronder SMIB, én als frontman van de keiharde punkband Ploegendienst. Hij startte dit jaar met de release van zijn album ”HMLSCHP” (HEMELSCHIP) én de EP ´Hemelschip Logboek: Radicale Dromen & Laserogen´. Op deze in totaal 17 tracks laat hij op onverwachte wijze een gevoelige kant van zichzelf zien en nodigt hij je uit in zijn wereld. Ray Fuego zijn representatie is een belichaming van zijn geluid. De man is veelzijdig, ruig, roekeloos, gewaagd maar ten alle tijden extreem stijlvol. Hij is een levend kunstwerk.

Collapse
Tads Thots
Tads Thots

“Tads Thots is een rapper uit Amsterdam-Zuidoost die in 2015 begon met de single “Fukboiproof”. Deze werd prima ontvangen en na een remix daarvan dropte hij een gelijknamige EP van drie tracks, waaronder zijn tweede single ‘’Geen Gimma’’. Na deze bliksemstart en zijn nog succesvollere single ’’DR’’ in 2016 werd het qua solo releases stukken rustiger en verscheen Tads Thots op SMIB-compilatie projecten en soloprojecten van SMIB-associates Ray Fuego en Yung Nnelg. Met name op de laatstgenoemde zijn single ‘’Skeemen’’ blonk hij uit. Begin 2019 releasde Tads Thots zijn eerste personal body of work: ANTI-FU, een 10-nummerig project dat semi-volledig werd geproduceerd door FNMLAS, een van de oprichters van het label ALLE$ Recordings. De langverwachte release bevat verder gastbijdrages van Ray Fuego, Narco Polo en producties van GRGY, KC & Styn. Tads Thots is een innovator door de manier hoe hij zijn ijzersterke raps mixt met zang. Met deze unieke sound heeft hij unconditional support van de gehele SMIB-aanhang en laat hij iedere nieuwe luisteraars door deze veelzijdigheid betoverd achter.”

LOS METALLICOS, RENEGADE BANDITS + SKJØR
Volgende event