loading

ROCK ‘N RAMPS FESTIVAL 2023

PUNKROCK- EN SKATEFESTIVAL

Informatie Collapse

Datum
ZA 29 JUL 2023
Open
12:00
Start
12:00
Verwacht Einde
23:59
Genre
Hiphop/ Rap
Reggae, ska & afro
Metalcore & hardcore
Punkrock

Op zaterdag 29 juli is het zover: dan gaan we weer (punk)rocken en skaten in het Oranjepark! De skateboards vliegen je om de oren, samen met een portie punk(rock), ska en reggae. Ook dit jaar is Rock ’n Ramps gewoon weer gratis toegankelijk! Om 12:00 gaan we van start, om 12:30 start de eerste band. 

MUZIEK

Verwacht ska, reggae, hiphop en vooral punkrock uit binnen- en buitenland. Blijf op de hoogte via het FacebookeventFacebook of Instagram.

De line up:

 • Teenage Bottlerocket
 • Tusky
 • Chaser
 • Call It Off
 • Pat Smith
 • From The Heart
 • Phoenix City Retaliators
 • No Offense

SKATEN & MEER

Naast het muzikale programma is er ook de hele dag een skateprogramma. Er zijn demo’s, clinics en wedstrijden voor skateboarding, inline, BMX, longboards en freerunning. Meedoen en dus inschrijven voor een clinic kan ter plekke op het festivalterrein. Clinics worden gegeven als er genoeg animo is voor de specifieke clinic. Minimumleeftijd voor deelname aan de clinics is 8 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Meer info volgt snel!

Ramps Over de hele dag wordt muziek afgewisseld met een uitgebreid skateprogramma. Onder leiding van Dreams Skateshop en Ouiji Boards worden skate clinics, demo’s, best trick contests en races georganiseerd. Hiervoor zijn bezoekers met skateboards, longboards, rolschaatsen, bmx, inlineskates en steps (en uiteraard ook juichend publiek) van harte welkom. Dit jaar zijn ook Sick Boards en OTD Sneakers voor het eerst van de partij. Dreams Skateshop verzorgt skateboard en BMX clinics en demo’s, Ouiji Boards verzorgt longboard clinics en een rolschaats demo.

Alle skatepartijen verzorgen een eigen Best Trick Contest: Dreams de ‘Game of S.K.A.T.E.’, Ouiji Boards de ‘Hippie Jump’ en Sick Boards de ‘Longboard Slalom’. Clinics zijn de hele dag door te volgen. De demo’s, contests en races zijn op specifieke tijden; die worden vooraf online en op het festival in een blokkenschema gecommuniceerd. Ook verzorgen alle skatepartijen de skatematerialen voor degenen die willen meedoen maar geen materiaal bij zich hebben (eigen materiaal meenemen mag natuurlijk ook!) en prijzen voor de contest winnaars.

OTD Sneakers biedt de mogelijkheid om sneakers te laten pimpen. Verder is ook lokale kunstenaar Riceau aanwezig die ter plekke skate decks bewerkt met graffiti en air brush. Zoals altijd staat er een meters breed bord waarop bezoekers hun graffiti-kunsten de vrije loop kunnen laten. Hierin worden zij ondersteund door Dreams Skateshop. Ook dit jaar is het festival weer gratis te bezoeken.

Minters, een lokale dienstverlener in welzijn, is ook aanwezig met een stand waar Tony Hawk’s Pro Skater kan worden gespeeld op de Playstation 4!

Belangrijk om te weten

 • Rock ’n Ramps 2023 is pin-only.
  ↳ bandmerch is cash-only.
 • Locatie: Oranjepark/ ’t Hof, Vlaardingen.
 • Kom met de fiets of  het OV! Metrohalte Vlaardingen Oost, daarna stukje lopen of RET bus 56 naar Vlaardingen West, halte Verploegh Chasséplein.t

Line-up

Collapse
TEENAGE BOTTLEROCKET
TEENAGE BOTTLEROCKET

De band uit Wyoming staat garant voor strakke, snelle, hectische en "moshable" punkrock. Met hits als 'Skate or Die' en 'Bigger Than Kiss' en 'They Call Me Steve' wisten ze de harten van punkrockliefhebbers over de hele wereld te veroveren. Onlangs brachten ze single 'So Dumb' uit, het eerste nummer sinds het laatste album 'Sick Sesh!' uit 2021. Met een beetje geluk ligt er op 29 juli een nieuw album klaar!

Collapse
CHASER
CHASER

CHASER uit California speelt snelle melodieuze skatepunk. De liveshows zijn energiek, aanstekelijk en doen altijd verlangen naar meer door de pakkende melodieën, gepassioneerde teksten en een beat die je naar de pit trekt. Dat kunnen wij beamen!

Collapse
TUSKY
TUSKY

De meest energieke band van de Lage Landen, beïnvloed door vele 90's punkrockbands, staat altijd klaar om elk podium van Europa onder te zweten en hun publiek warm te onthalen met het zwaarste, vetste, snelste en coolste materiaal sinds hun oprichting in 2016. Hun nummers klinken alsof Dave Grohl met Tony Hawk in corps-paint de studio in is gedoken. Geen idee wat dat betekent maar het klinkt als een snack die je niet mag missen! Nieuw materiaal in de maak, hopelijk op Rock 'n Ramps voor het eerst te horen!

Collapse
Call It Off
Call It Off

Call It Off is terug, en ze vieren hun terugkeer met een show op Rock 'n Ramps! In 2020 stopte de poppunkband, maar zoals altijd doen ze dingen op hun eigen manier en gaan ze tegen de stroom in. Nu ze uit hun winterslaap zijn ontwaakt, zijn ze meer dan klaar om weer te knallen. De band begon in 2013 en wordt sindsdien vergeleken met bands als Green Day en Blink 182. Met twee albums, meerdere Europese (en een Aziatische) tours en voorprogramma’s voor o.a. New Found Glory en Panic! At The Disco bemachtigden ze een mooie plek in poppunkland.

Collapse
PAT SMITH
PAT SMITH

Met zijn verleden als competitieve surfer én frontman van Splendid weet Pat Smith als geen ander relaxte en sunny vibes naar een festival te brengen. Hij reisde de wereld rond op zoek naar de beste golven. Net zoals een nomade op zoek naar nieuwe bronnen. Zo put Pat uit vele muzikale bronnen: van westerse dans tot Afrikaanse tribale gezang. Verwacht vibey samples, elektronische beats met akoestische instrumenten en Pat's rauwe stem. Neem je zwembroek en dansslippers mee, we zeggen nog niet wat we gaan doen 😎.

Collapse
FROM THE HEART
FROM THE HEART

De Rotterdamse hardcore band maakt al sinds 2012 podia onveilig met energieke liveshows en een positieve boodschap. Met hun stevige riffs komen ze het Oranjepark op 29 juli even goed wakker schudden. Ze zijn bezig met nieuw materiaal en hopen dit jaar nog hun derde full length uit te brengen via WTF Records. Op Rock 'n Ramps voor het eerst te horen!

Collapse
Phoenix City Retaliators
Phoenix City Retaliators

Hun liefde en respect voor de authentieke Jamaicaanse ska, rocksteady en early-reggae hoor je duidelijk terug. Daarnaast zijn ook invloeden uit jazz, funk, oude punkrock en zelfs metal te horen. Hoe dan ook, de muziek van Phoenix City Retaliators is energiek, dansbaar, rauw, rebels, met altijd een positieve vibe. Een gedurfde muzikale saus, met de nadruk op stevige dansbare ritmes, ondersteund door doeltreffende blazers, meerstemmige zang en lekkere solo's. Ze openden shows voor legendarische bands als The Slackers, Jaya the Cat en The Toasters. Op 29 juli komen ze het Oranjepark laten dansen!

Collapse
No Offense
No Offense

No Offense uit Enkhuizen was tijdens Rock 'n Ramps Next Top Band op 10 juni in De Kroepoekfabriek dé verrassing. Ze overtuigden jury en publiek en hebben daarmee een plek op Rock 'n Ramps verdiend. Verwacht een rauwe set met rock en punk!

Informatie

Datum
ZA 29 JUL 2023
Locatie
Oranjepark, 't Hof in Vlaardingen
Open
12:00
Start
12:00
Verwacht einde
23:59
Genre
Hiphop/ Rap
Reggae, ska & afro
Metalcore & hardcore
Punkrock
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event