loading

ROCK ‘N RAMPS PRE-PARTY

SKA- EN PUNKROCKBANDS ONTDEKKEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
Gratis
Datum
ZA 11 JUN 2022
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
Genre
Reggae, ska & afro
Metalcore & hardcore
Punk/ punkrock

Op zaterdag 11 juni staat de pre-party voor Rock ’n Ramps op het programma. Bands die eerder waren geselecteerd voor Rock ’n Ramps Next Top Band, maar door COVID geen speeltijd met publiek hebben gekregen, krijgen nu alsnog de kans zich te bewijzen! Op het programma staan Downtown District, De Nachtelijke Escapades, No Breakfast Goodbye en Ink Bomb. Dit event is gratis toegankelijk!

DOWNTOWN DISTRICT

Downtown District is een jonge, energieke, re-inventieve punkrockband uit Leiden. Sinds de oprichting is de band succesvol bezig het 90’s skatepunk sound opnieuw uit te vinden en hierbij genre hokjes te doorbreken door elementen van metalcore, dubstep en post-hardcore toe te voegen. Dit alles gebeurt in krachtige, excentrieke liveshows die vol zitten met snelle drums, scherpe riffs, grove teksten en een shitload aan enthousiasme en energie.

Het selftitled debuutalbum uit april 2018 zet de band (inter)nationaal op de kaart. Zo wordt het nummer ‘Anti-Social Syndrome’ gebruikt in een video van YouTuber Collin Furze, die tot heden miljoenen keren is bekeken. Wat resulteerde in duizenden streams van het album en honderden nieuwe vaste luisteraars wereldwijd. Van kraakpanden, achtertuinen en cafeetjes naar gevestigde poppodia zoals o.a. Paradiso, Gebr. de Nobel, P3 en Baroeg, festivals als AttitudeFest, Rauwkost en Garage Sounds NL. Tot het winnen van de Nobel Award 2018 en live performances in de studio van 3FM. Downtown District heeft het allemaal plat gespeeld en is niet van plan deze stijgende lijn te stoppen.

DE NACHTELIJKE ESCAPADES

De Nachtelijke Escapades is een frisse band uit Leiden, bestaande uit vijf long-term vrienden. Door samen op te groeien tussen de kunst en cultuur van hun kleine, maar fijne stadje raakten
zij geïnspireerd door de perikelen van het dagelijkse leven om zelf ook muziek te maken. Zo geschiedde verscheen in 2020 hun eerste plaat ‘Os28’, vernoemd naar het antikraakpand waar
zij alle nummers hebben geschreven en opgenomen. De Nachtelijke Escapades binden met een gezonde dosis humor en poëtische teksten de genres hiphop, funk, jazz en ska aan elkaar.
Met catchy refreins, dikke bas- en gitaar riffs en zwoele saxofoon deuntjes krijgen ze het elke keer weer voor elkaar om een optreden te voorzien dat voelt als één groot, gezellig feest waar
je kan thuiskomen.

NO BREAKFAST GOODBYE

No Breakfast Goodbye uit Nijmegen maakt snelle, aanstekelijke en energieke pop/skatepunk. De band combineert het klassieke geluid van de ‘old giants’ NOFX en Blink 182 met dat van de ‘young guns’. Trash Boat en Neck Deep. De band kende in de beginjaren vanaf 2019 een vliegende start, speelde talloze (inter)nationale shows en deelde het podium met onder meer CHASER, Wonk Unit en Captain Kaiser. No Breakfast Goodbye heeft de pandemie productief doorgebracht met het uitbrengen van een goed ontvangen split-EP samen met Ink Bomb en de band is as we speak bezig met het opnemen van twee nieuwe singles!

INK BOMB

Toen de leden van de Nederlandse melodische punkband Ink Bomb voor het eerst samen de oefenruimte betraden, waren ze nog volslagen vreemden voor elkaar. Zes jaar later heeft de band door meerdere landen getoerd en een split, twee eps, en een volledig album uitgebracht. Toen COVID uitbrak moesten de bandleden improviseren om Ink Bomb levend te houden.

Ze besloten om nieuw materiaal te schrijven voor een split met hun vrienden van No Breakfast Goodbye. Deze split bevat volledig nieuw materiaal met het handelsmerkgeluid van Ink Bomb: snelle, agressieve liedjes die niet altijd de standaardsongstructuur of punkrockclichés volgen, maar altijd mooie melodieën bevatten met een gezonde dosis melancholie.

In augustus 2021 bracht Ink Bomb de titelsong van hun debuut-ep ‘Invincible Summer’ opnieuw uit om te laten zien hoezeer de band gegroeid was. Dan mogen ze dat op de Rock ’n Ramps pre-party laten horen ook!

Informatie

Voorverkoop
Gratis
Datum
ZA 11 JUN 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:00
Start
20:30
Genre
Reggae, ska & afro
Metalcore & hardcore
Punk/ punkrock
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event