loading

ROCK ‘N ROLLERCOASTER 2: FLEDDY MELCULY + MEER

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 14.50
Deur
€ 19.00
Datum
ZA 7 OKT 2017
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Het moment is wederom daar: Rock ’n Rollercoaster, een indoor festival met gillende gitaren, dreunende drums en beestachtige baslijnen. Voor de tweede keer dit jaar staat de hele avond in het teken van snoeiharde Rock ’n Roll met een line-up van formaat. Tijdens de tweede editie op zaterdag 7 oktober staan er maar liefst zeven bands in De Kroepoekfabriek! Rock ’n Rollercoaster wordt gepresenteerd in samenwerking met Never Mind The Hype en 285 Bookings. 

FLEDDY MELCULY

Over Fleddy Melculy kunnen we zeer kort zijn: werelddominatie.
De band, die afgelopen zomer talloze festivals kapot speelde (o.a. Graspop, Pukkelpop en Zwarte Cross) is hard bezig om de metalwereld te veroveren. Zo hadden ze al een dikke underground hit met ‘T-shirt van Metallica’. Met een combinatie van furieuze metal-hardcore, theater en stand-up comedy is een optreden van de band een heus spektakel. Fleddy begint eerst in Vlaanderen, daarna de rest van de wereld.

ORDER OF THE EMPEROR

De afgelopen jaren heeft hardrockband Order of the Emperor op verschillende plekken door Nederland gespeeld met o.a. Elle Bandita/Dool, He is Legend, de Dood, Death Alley, Transport League en Dewolff. Beïnvloed door rocklegendes hebben zij de teloorgang van de rockmuziek sinds de jaren ’80 met lede ogen aanschouwd. Verwacht psychedelische, recht in je smoel groovende hardrock met classic twin-gitaren en melodisch rauwe zang gebracht met de kracht van een sloophamer, vergelijkbaar met Iron Maiden.

NEED

Een gloednieuwe band uit Amsterdam. De leden hebben talloze shows gespeeld in bands zoals Brat Pack, Aux Raus, Local Spastics, Union Town en No Turning Back en zijn nu meer dan klaar voor iets nieuws. Hun geluid kan worden beschouwd als een combinatie tussen Danzig en The Wipers, van melancholisch tot mannelijk. Combineer dit met de rauwe smaken van The Stooges en je hebt NEED.

BLACK-BONE

Deze jonge, 3-koppige band heeft nu al meer dan 220 optredens gespeeld, van clubs tot aan grote festivals. Ook mochten ze het voorprogramma verzorgen voor grote namen zoals Slash, Status Quo en Deep Purple. Onlangs heeft de band opnames gemaakt voor hun tweede album, genaamd Blessing In Disguise. Dit album werd geproduceerd door Peter van Elderen, beter bekend als gitarist en frontman van Peter Pan Speedrock.

THE FORBIDDEN WIZARDS

De D.I.Y. punk band The Forbidden Wizards laat een bonk energie los die je even naar adem doet happen. Het is rauw, snoeihard en heerlijk losbandig. In het debuut-EP 2 Guys A Girl & A Pizza Place slaan de punkers je voor je smoel en laat je beduusd achter, zoals het echte punk betaamt. The Dead Kennedys is klaarblijkelijk een grote invloed, maar de band zet haar punk sterk naar eigen hand.

De band zal optreden in de rookruimte, voor de gelegenheid omgedoopt tot de rockruimte.

LIJGER

Een beetje leeuw, een beetje tijger, noch reiger, noch hijger. De brul van deze LIJGER doet je echter wèl steigeren. Onvervalste rock ’n roll, dat is wat deze verse band je brengt. Ongetemd en ongeremd. Kom kijken in je panterprint en ervaar hoe deze LIJGER spint. Niet voor de poes, wel voor de kater.

Ook LIJGER vult de rockruimte met een lekkere portie gitaar.

THE HEART MONITORS

Onvervalste snelle en harde punk rechtstreeks uit Rotterdam! De band bestaat uit een vierkoppige formatie waarvan de leden alles uit hun optreden halen. Een drummer die zijn stokjes kapot slaat, een bassist die kramp in zijn handen krijgt van het spelen, een gitarist die het podium uit elkaar scheurt en een zanger die zijn longen uit zijn lijf brult. Dat zijn The Heart Monitors.

TATTOO BOOTH

Daarnaast komt Ronin Tattoo kick-ass tattoo’s zetten voor de liefhebber van de betere plakplaatjes!

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event