loading

ROCK ‘N’ ROLLERCOASTER INDOOR FESTIVAL

Informatie Collapse

Voorverkoop
9,00
Deur
11,50
Datum
VR 17 MRT 2017
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Het moment is daar! We presenteren met trots het nieuwe concept Rock’n’Rollercoaster: Een indoor festival met gillende gitaren, dreunende drums en beestachtige baslijnen. Twee keer per jaar staat de hele avond in het teken van snoeiharde Rock ’n Roll met een supervette line-up. Tijdens de eerste editie op vrijdag 17 maart hebben we het Belgische Kapitan Korsakov die vuige noiserock maakt, gedoopt in hun eigen sausje. Verder staan ook Stealers, Rene SG, De Dood en Crowjane op het KF-podium tijdens dit allereerste Indoor Rockfestival.

Kapitan Korsakov (BE)

De Gentse band Kapitan Korsakov werd in 2006 opgericht en ging in 2007 door als driemansband met bassist, drummer en zanger/gitarist. Kapitan Korsakov speelt een vorm van rock, die schippert tussen noise en melodie, waarbij met name alternatieve gitaarstemmingen en veelvuldig gebruik van effecten op zang, gitaar en bas bepalend zijn voor het geluid.

Hun nieuwste album “Physical Violence Is The Least Of My Priorities” is een eclectische mix van ongeremde noiserock en catchy melodieen die zwemmen in een modderbad van vervormde sounds en hartbrekende nummers. De frontman van de band geeft zelf aan, “There are no genres in music. There is only good, sincere music and there is bad music”. Eerlijke songwriting, authenticiteit en het verwerpen van alles wat in is, is waar Kapitan Korsakov voor staat. Volgens de band een opluchting in een rijd waar matige radiovervuiling dagelijkse kost is.
kapitankorsakov rock

Stealers

Stealers is een rebelse groep van 4 stadsjongens gone wild. Sinds 2007 worden ze hier en daar gespot, met af een toe een uit het niets komende muziekaanval op de medemens. Hun doel is om het land te veroveren en er voor zorgen dat niemand naar iets anders dan Stealers luistert. Hoe ze dat doen? Ze opereren van onder de vieze rook van Rotterdam en reizen naar steden waar dan ook. Wie Stealers live ziet wordt door deze gasten weggeblazenmet hun over the top muzikale mix van 77 Punk’n’Soul’n’80’s-Cock’n’Roll.
stealers rock

Rene SG

Het Amsterdamse Rene SG is alles wat rock & roll is. Grofgebekt muzikaal geweld, snel en daadkrachtig. Verwacht doorgedraaide uptempo kleurstof overdosis partyrock, mèt stadionriffs en dancegrooves!. De kenmerkende minimale Rene SG-teksten van de eerste albums zijn bij het vierde album Hell Yeah! gebleven, evenals de strakke sound. Maar het bandgeluid is breder, en dansbaarder, geworden vergeleken met de minimalistische speedrock van voorheen. De trend van voorganger Speedcola wordt hier doorgezet, met invloeden van Primal Scream, Rolling Stones, T Rex, Stooges en zelfs ZZ Top. Èn met zomertrack Hot Shit.
Rene SG Rock

CrowJane

Voor diegenen die al wat langer in de regionale muziekscene meelopen klinkt de naam CrowJane wellicht bekend. De band speelde tussen 2006 en 2009 op zo’n beetje elk muziekpodium in de regio, deed diverse radio-optredens en leverde twee goed ontvangen EP’s af (Small Tragedies in 2006, Humano in 2008), waarna de muzikale koek op leek…

Leek, want in 2015 begon het bloed weer te kruipen waar het niet gaan kan, voor een succesvol reünie concert. De heren wilden weer spelen. En zo geschiedde. Met haar typerende intense mix van rauwe southern rock en hoekige postpunk keert CrowJane terug op het podium. Heel erg geschikt voor liefhebbers van Hickey Underworld, Triggerfinger, Foo Fighters en Interpol.

Crowjane Rock

Kid Harlequin

De meest recente kwam eind 2016 ter wereld en is alweer het 2de volledige album en hun eerste werk dat op vinyl is uitgebracht. Hiermee verkregen deze dame en 3 heren aftershows van niemand minder dan Alter Bridge en Placebo in de HMH en Ziggo Dome.
 
Kid Harlequin gooit graag op een gepolijste manier de beuk erin. Verwacht rock met een duistere sfeer (te denken aan A Perfect Circle, Deftones), strakke gitaar riffs, melodieuze zang, soms wat elektronica en vooral veel energie op het podium. De oorspronkelijk in Zuid Afrika geboren gitariste is een echt podiumbeest, meer internationale roots liggen ook bij drummer Erik uit Luxemburg. Om het nieuwste album sterker te maken zijn er toffe samenwerkingen getroffen. Zo zijn er strijkers te horen en is er samengewerkt met Marcela Bovio, ook wel de zangeres van Stream of Passion.

 kid harlequin

De Jeugd

De jonge honden van punkband De Jeugd zullen in vol ornaat de rookruimte overnemen. Krachtige, explosieve punk. precies zoals het hoort.

LAF

Naast De Jeugd speelt er ook een tweede band in de rookruimte, namelijk LAF.
Een driekoppige garagerock band uit Rotterdam, sociaal ongemakkelijk, en even laks als altijd.
LAF maakt dansbare en energieke pop/rock, gezongen in het Nederlands, en gespeeld met een veelzijdige besluiteloosheid.

Rock’n’Rollercoaster wordt georganiseerd in samenwerking met Two Eighty Five Bookings.

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

 

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event